Oyen sahabat baik Capybara kini Star Of Zoo Negara, tarik 3000 pengunjung setiap minggu. Bila sebut pasal Oyen, keletah kucing berwarna oren yang sering tampil dengan aksi nakal akan membuatkan ramai terhibur.

Jika Myvi diangkat King Of The Road, Oyen pula pastinya “King Of Oyen” dalam spesisnya kerana ada saja keletah nakalnya yang membuat ramai akan mengelengkan kepala dengan aksi-aksinya.

Oyen Sahabat Baik Capybara Kini “Star Of Zoo Negara”

Tetapi rezeki Oyen di Zoo Negara berbeza kerana dengan kehadirannya ditambah bersahabat baik dengan tikus gergasi Capybara, lebih istimewa kerana dirinya diangkat sebagai “Star Of Zoo Negara”.

Oyen Sahabat Baik Capybara Kini “Star Of Zoo Negara”, Tarik Kehadiran 3000 Pengunjung Setiap Minggu

Oyen Sahabat Baik Capybara Kini “Star Of Zoo Negara”, Tarik Kehadiran 3000 Pengunjung Setiap Minggu

Oyen Sahabat Baik Capybara Kini “Star Of Zoo Negara”, Tarik Kehadiran 3000 Pengunjung Setiap Minggu

Tarik Kehadiran 3000 Pengunjung Setiap Minggu

Memetik laporan Bernama, kehadiran ‘Oyen’, kucing yang tular ‘bersahabat’ baik dengan tikus gergasi capybara telah melonjakkan kedatangan pengunjung ke Zoo Negara hingga melebihi 3,000 orang pada hujung minggu.

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI : Petua Elak Kucing ‘Membuang’ Merata-rata, Guna 2 Bahan & Sembur Saja!

“Tolong Pulangkan KOVU Saya,” Pelakon Kila Fairy Tawar Ganjaran RM2,000 Cari Kucing Hilang

Asbab Ikhlas Bawa Kucing Jalanan Sakit Ke Klinik, Keluar RM29 Allah Ganti Puluh Ganda Lagi

Kejamnya, Gara-Gara Beli Kucing Tanpa Izin, Suami Cederakan Isteri Hingga Parah

Naib Presiden Zoo Negara Rosly@Rahmat Ahmat Lana berkata Oyen yang kini menjadi ‘Star of Zoo Negara’ mempunyai populariti luar biasa susulan keunikan persahabatannya dengan capybara sejak tiga tahun lepas.

IKLAN

“Setiap hari, 95 peratus daripada pengunjung yang datang hanya mahu melihat Oyen. Oyen sangat popular, sebab itu saya panggilnya The Star of Zoo Negara, malah kedatangan pengunjung juga meningkat dua kali ganda terutamanya pada hujung minggu,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas pemasangan papan tanda rasmi Oyen di hadapan kepungan tikus gergasi capybara di zoo berkenaan hari ini sempena Hari Kucing Sedunia yang disambut pada 8 Ogos setiap tahun.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Teknik spontan pertahankan diri jika diserang lelaki miang. Wanita di luar sana WAJIB belajar teknik-teknik ni demi keselamatan diri. Paling penting, semua kena cuba sedaya upaya untuk kekal tenang apabila diserang.#mwrespon

IKLAN