Nurse mulut puaka maki ibu bersalin, wanita depresi dikatakan tak layak jadi ibu. Bagi wanita mengandung dan menanti saat kelahiran bayi, pasti menyimpul pelbagai memori.

Ada berakhir dengan kegembiraan tapi tak kurang juga yang “makan hati” dengan mulut lancang jururawat yang bertugas di labour room.

Nurse Mulut Puaka Maki Ibu Bersalin

Satu perkongsian seorang ibu di Tik Toknya @bullisa atau nama sebenarnya Nurin Alisa yang mengalami depresi selepas di maki hamun oleh jururawat hanya kerana dia meminta pertolongan menjengah anaknya yang menangis tanpa henti selama 4 jam.

Namun bukan pertolongan didapatinya sebaliknya maki hamun dengan perkataan kasar termasuk didakwa tidak layak bergelar ibu hanya kerana meminta pertolongan tersebut. Angkara kata-kata nurse yang bertindak memaki hamunnya, Nurin berkata dia dirujuk ke pakar psikiatri dan mengalami depresi kerana perkataan tak layak bergelar seorang ibu.

Jelas Nurin Alisa, dia mencari saksi seorang wanita yang sama-sama bersalin dengannya di Hospital Shah Alam pada tarikh 29 Oktober hingga 31 Oktober 2022.

Dipercayai nama anak wanita berkenaan Amsyar yang kebetulan sama menangis dengan anaknya pada hari kejadian dia dimaki hamun oleh nurse bertugas.

Jelas Nurin gara-gara perkataan dan maki hamun itu, walau anak lelakinya sudah berusia 9 bulan hari ini, tetapi trauma dialaminya termasuk terpaksa dirujuk ke doktor pakar psikiatri selain alami depresi kerana mulut puaka nurse tersebut.

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Ibu Muda Pilih Jalan Sukar Temui Tuhan, Tinggalkan Nota Akhir “Aku Kuat Tapi Aku Sudah Penat”

Wanita Ini Kongsi Tentang Ujian Depresi. Carilah Bahagia Untuk Teruskan Kehidupan

24jam/7hari Terperap Di Rumah, Sebab Itu Suri Rumah Lebih Mudah Alami Depresi!

Wanita Depresi Dikatakan Tak Layak Jadi Ibu

Dakwa Nurin, dia dikatakan manja dan tak layak bergelar bergelar seorang ibu hanya kerana meminta nurse tersebut memantau kenapa anaknya tidak berhenti menangis selama 4 jam tapi apa yang diperolehnya hanya maki hamun saja.

IKLAN

“Kata-katanya itu buatkan saja didiagnos as major depression dan tak mahu hidup kerana “Tak patut jadi ibu”.

“Saya juga telah dirujuk ke psikiaktrik sepanjang masa dan sepanjang masa berpantang  telah cuba mencederakan diri dan anak. Kes sudah 9 bulan tapi masih terngiang-ngiang kata-kata itu.  Saya mohon puan bantu saya. Mungkin puan masih ingat saya di katil sebelah. Dan Nurin meminta agar wanita itu boleh membantunya.

Mungkin untuk membuat aduan tentang perilaku nurse bermulut puaka tersebut.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

IKLAN

Figura watak mak-mak dalam drama mahupun filem Malaysia.

 

 

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI