Dalam kesibukan mak ayah mencari rezeki untuk anak-anak, jangan lupa luangkan masa berharga bersama mereka. Zaman anak-anak kecil ini sebentar sahaja, rebut masa yang ada sebagai kenangan bahagia buat anak-anak nanti.

Meskipun melalui episod perceraian, hubungan diantara anak dan ayah tak akan pernah putus. Keakraban hubungan Fizo Omar, 35 dan anak perempuannya Wan Maryam yang kini berusia 3 tahun sering dikongsikan dilaman sosial pelakon ini. Fizo seringkali memuat naik momen bahagia, mencipta kenangan dengan anaknya yang masih kecil.

Ternyata Fizo ada pandangan tersendiri dalam membesarkan anaknya. Hadamkan perkongsian daripada Fizo Omar ini.

ALA NAIK BASIKAL JER!

Nampak simple je kan, gambar anak naik basikal?

Perasaan seorang bapa pergi ke kedai basikal untuk belikan hadiah basikal kepada anak berbeza dengan pergi ke kedai kereta untuk beli kereta mewah untuk diri sendiri.

Syukur Allah masih beri peluang dan nikmat rasa dan perasaan untuk menggembirakan hati si buah hati. Bila tengok betapa excitednya si anak dapat basikal dan trying so hard untuk kayuh dengan penuh perasaan, itulah nikmat sebagai seorang ayah yang tak dapat dibeli dengan nilai wang ringgit.

Nikmat Bergelar Ayah

Si anak kecil tidak tahu menilai dari segi berapakah harganya, tapi moment yang dicipta oleh kita sendiri disebalik kesibukan mengejar dunia sehingga kita terlupa inilah nikmat yang paling ultimate bila bergelar ayah.

IKLAN

Kadang si Ayah terlupa apa yang si anak perlukan kerana ayah terlalu sibuk dengan ‘dunia’ ayah.

“Ayah berkerja siang malam, cari makan untuk anak-anak”…. ye betul, tapi adakah hanya beri ‘makan’ akan terus membahagiakan anak-anak? Kadang simple effort in shot moment tu memberi impak yang besar terhadap anak-anak.

Bila dah ada anak ni membuatkan kita sebagai ayah yang juga pernah bergelar anak,lebih menghargai jasa ibu bapa kita sebelum ni.

IKLAN

Ayah,daddy,baba,papa,abah dan sesiapa yang bergelar bapa, appreciate this moment sebab bila ianya berlalu dan takkan mungkin dapat berpatah balik. Dunia yang dikejar takkan pernah dapat,tapi kebahagian yang dicipta akan mewarnai dunia.

https://www.instagram.com/fizoomar/?hl=en

Baca Lagi di Sini:

IKLAN

Ayah Sepatutnya Jadi Lelaki Pertama Di Hati Anak Perempuan, Luangkan Masa Berdua

“Ayah Kena Rapat Dan Jadi Pendengar Yang Baik…” Tip Didik Anak Perempuan

Rupanya Anak Perempuan, Boleh Jadi Asbab Mak Ayah Masuk Syurga

“Saya Korbankan Kasih Sayang Demi Kebahagiaan Fizo Dan Keluarga,” Mawar

MW: Setuju sangat dengan perkongsian daripada Fizo Omar ini. Ada benarnya, selain memberi nafkah makan minum tempat tinggal, luangkan masa dengan anak-anak yang lebih penting untuk membahagiakan dan mencipta kenangan manis buat mereka.

Sumber: Fizo Omar