Nak tunjuk sweet sangat. Setiap orang ada cara tertentu untuk menggambarkan perasaan sayang dan romantik dengan pasangan. Panggilan ‘aku, kau’ tu pun ada cakap itu panggilan romantik dengan pasangan. Boleh gitu.

Tak kisahlah nak tunjuk ‘sweet’ macam maan sekalipun dengan pasangan tapi janganlah melampau sangat. Ada adab yang kena hormati antara pasangan suami isteri. Dah tnetu-tentulah pasangan kita itu orang yang paling kita sayang pun.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Bergambar Sweet Dengan Pasangan Bukan Ukuran Bahagia, Persepsi Orang Tak Penting

Jadilah Isteri Paling ‘Sweet’, Gedik Dengan Suami, Jangan Sampai Orang Lain Penuhi Cinta Pasangan

Nak Tunjuk Sweet Ada Caranya

Mungkin video yang viral sebelum ini agak lama dan boleh dikatakan bukan satu tapi ada dua atau tiga video yang lebih kurang sama tentang nak tunjuk sewwt suami isteri. Namun, boleh dikatakan video itu juga jadi kecaman dan buat orang yang melihat rasa ‘geli’.

Rasa tidak elok dan kurang manis bila ada seorang wanita yang meletakkan sisa makanan yang dimakan ke dalam pinggan suami.

Dalam video tersebut menunjukkan pasangan ini sedang menikmati hidangan. Pada mas yang sama, wanita itu mengeluarkan sisa ketam yang dikunyahnya dan diludahkanke dalam pinggan lelaki yang berada di sebelahnya.

Walau bagaimanapun, si suami tidak menunjukkan sebarang reaksi atas tindakan isteri, malah terus menikmati makanan dan dengan selamba turut menyuapkan makanan yang diludahkan oleh isterinya.

IKLAN

Tindakan wanita itu bukan mendapat pujian sebaliknya membuatkan mereka yang melihat video itu menyifatkan ia tidak beradab, walaupun mereka suami isteri.

 

Nak Tunjuk ‘Sweet’ Pun, Janganlah Bagi Suami Makan Sisa Makanan, TAK ELOK, Kembang Tekak!
.

Nak Tunjuk ‘Sweet’ Pun, Janganlah Bagi Suami Makan Sisa Makanan, TAK ELOK, Kembang Tekak!
.

Tidak kurang juga wanita yang bergelar isteri merasa malu bila melihat aksi yang menjijikkan dan menegur kerana tidak menghormati suami yang sedang makan.

IKLAN

Berkongsi Makanan Yang Elok Bukan Sisa Makanan – PU Amin

Nak Tunjuk ‘Sweet’ Pun, Janganlah Bagi Suami Makan Sisa Makanan, TAK ELOK, Kembang Tekak!
.Sementara itu, pendakwah bebas, PU Amin turut mengatakan kelakuan itu tidak mempunyai adab.

“Tidak ada akhlak antara suami dan isteri sekiranya mereka benar-benar suami isteri. Nabi ajar kita adalah berkongsi makanan dalam keadaan yang baik dan tidak ada kotoran serta tidak menjijikkan.

“Perkara ini perlu dielakkan, jangan sebab kita nak tunjuk paling sweet, paling baik dan paling romantik sehingga menyalahi adab dan akhlak sebagai suami isteri.

“Jika ada sisa kotoran, maka itu adalah penghinaan bagi suami. Bukan bermakna kita sayang ister, kita kena buat bena-benda kotor. Itu kita kena elakkan,” kata PU Amin yang turut menasihatkan agar rakaman ini tidak wajar dibuat kerana ia tidak sopan dan hanya mengundang kecaman.

IKLAN

Mingguan Wanita : Tak tahu nak cakap apalah. Setakat tolong habiskan makanan ok lagi..itu pun yang masih elok tak ‘tergaul’ dengan bekas isteri makan. Kalau sisa makanan yang dah kunyah-kunyah…errkkk…Janganlah buat macam tu.

Sumber: MStar

@nadqaseh_bb wujud lagi ke perangai yang cmni ? sorry , sis geli 😅 #trendingfypシ #fypmalaysia🇲🇾tiktok #trendingtiktokviral #fypppppppppppppppppppppppppppppp ♬ suara asli – PABEX’BBT🎟 – Wahyu😈

 

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita