hilangkan penat

Ada tak ubat mujarab yang boleh hilangkan penat emosi kaum wanita? Sangat perlu kejap selesaikan kerja rumah kemudian berlari ke dapur sediakan makanan untuk anak-anak.

Allah, inilah realitinya yang mungkin suami langsung tak penah nampak. Manalah kaum mak-mak tak stress kalau setiap hari buat benda yang sama?

Namun semua hal yang ada di dunia ini cuma ujian hidup. Nak tak nak, kita tetap wajib lakukan tanggung jawab harian. Cumanya, baik lelaki atau wanita, anda tetap patut berpegang pada Al-Quran. Kena baca hari-hari sampai dapat auranya. Inilah yang Ustazah Sharifah Zahidah cuba sampaikan, nak hilangkan penat dan rasa tertekan itu bukan payah. Renungkan…

Hilangkan Penat Dengan Baca Al-Quran

Kalau terlalu sibuk sehingga tak sempat baca Al Quran, otak akan jadi tepu, stress rasa nak termuntah, hilang fokus, badan lesu dan kepala mula terasa pening. Semua jadi tak kena. Paling tak tahan, rasa mual nak muntah itulah! Petanda badan dan otak sudah dalam mode stress!

Tetapi, bila baca Al Quran, sedikit demi sedikit simptom tersebut akan hilang!

Soalnya, bukan kita ini baik sangat sehingga tak baca Al Quran konon jadi tak keruan, bajet sufi, bajet alim.

IKLAN

Tidak.
Tidak, bukan begitu.

Tetapi soalnya ialah, KEBERKATAN AL QURAN itu sendiri.

Di saat kita resah dan gundah, penat dan lelah, sakit dan lemah, dunia menjadi rumit buat kita, bebanan kerja tak pernah kurang bahkan sentiasa bertambah – di saat itu Al Quran kian menunjukkan keajaibannya.

Ya, fokus dan intipati saya adalah pada KEAJAIBAN AL QURAN. Betapa Al Quran itu MIRACLE, sehingga ianya benar-benar berfungsi menjadi PENAWAR UNTUK ZAHIR DAN BATIN kita.

IKLAN

Ini bukan saya kata, ini ALLAH dan Nabi Muhammad SAW yang kata.

Dulu-dulu zaman mula-mula berjinak dengan Al Quran, saya juga rasa tiada apa perubahan. Ada sebabnya, kenapa mula-mula kita berenak dengan Al Quran, enaknya itu seakan tidak terasa.

Tapi, lama kelamaan bila kita tetap juga MEMBINA HUBUNGAN DENGAN AL QURAN, jika tidak baca Al Quran, nah!

IKLAN

Rasakan himpitan jiwa yang menggila! Rasakan kemelut kehidupan yang merenggut ketenangan!

Sehingga tidak mampu lagi berjauh dari Al Quran, kerana kita manusia lemah amat memerlukan keberkatan dari kalam ALLAH ini. Inilah apa yang dikatakan, Al Quran itu turun sebagai RAHMAT dari Allah, sebagai pembuktian kasih sayangNYA kepada kita.

Baiklah, mohon diri. Sebab makin pening kepala ini.
Perlu segera dapatkan ubatnya!

Anda? Dah ambil ‘ubat’ anda hari ini?

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI