Sumber / Sumber Foto : Instagram Fizo Omar

“Menggigil tangan bila doktor minta pegang gunting, potong tali pusat baby” menangis lihat isteri tahan kesakitan begitulah yang diluahkan oleh pelakon dan usahawan berjaya Fizo Omar.

Fizo dan isteri Fazeera Nazri telah dikurniakan anak perempuan. Kelahiran anak sulung pasangan itu menjadikan Fizo bergelar ayah kepada dua orang puteri, puteri pertama, Wan Maryam lahir menerusi perkahwinan terdahulu dan sudah berusia 5 tahun.

“Menggigil Tangan Bila Doktor Minta Pegang Gunting, Potong Tali Pusat Baby”

Sememangnya bukan semua orang dapat menyaksikan dan menamani isteri melahirkan anak, namun Fizo bertuah kerana  berpeluang untuk menemani isterinya, Fazeera di dalam bilik bersalin sehinggakan mengalir air mata.

Seperti mana yang diluahkan, Fizo menceritakan Fazeera melalui tempoh penantian yang agak lama kerana kelahiran itu mengambil masa selama 10 jam. Fazeera memilih untuk melahirkan secara normal.

“24 jun isteri saya dimasukkan ke Labour room pukul 3pm, hampir 10 jam get ready untuk baby dilahirkan. Kami memilih untuk bersalin secara normal, nasib baik buat keputusan yang tepat untuk isteri saya mengambil bius epidural.

“Kalau tak saya pun tak sanggup nak tengok dia menanggung kesakitan ‘contraction’ sebelum nak bersalin.

“Gugur air mata jantan seorang suami bila tgk orang yg kita sayang menahan kesakitan dan bertarung nyawa demi melahirkan zuriat kita,” kongsi Fizo.

Gugur Air Mata Jantan

Fizo melahirkan perasaan yang bercampur baur dan menjelangnya jam 12.39 pagi (25 Jun) sekali lagi air mata Fizo mengalir keluar.

IKLAN

“Sekali lagi gugur air jantan, perasaan kali ni terus bertukar gembira, sedih dan sebak sebagai seorang ayah pulak bila kau tengok buat pertama kalinya seorang anak yang ditunggu-tunggu selama ni.

“Serius weh abe joe tak boleh tahan perasaan ni sampai menggigil tangan ni bila doktor minta pegang gunting untuk potong tali pusat baby,” ujarnya.

Ketua Kelurga Yang Terbaik

Walaupun sebelum ini sudah bergelar bapa, namun perasaan itu tetap baru dan Fizo perlu menggalas tanggungjawab dengan sebaik-baiknya kerana itu amanah yang dikirimkan kepadanya.

Malah Fizo juga sempat berpesan kepada mereka yang bergelar suami dan bakal ayah untuk merasai pengalaman menemani para isteri melahirkan kerana menurutnya dengan pengalaman ini dapat menjadikan diri sebagai ketua keluarga yang baik.

“Perasaan abe joe masa macam… ok, this is the moment u gonna start ur real life, after keluar dari kandungan ibu dan terputusnya ‘sambungan’ dgn ibu di dalam kandungan.

“The moment abe joe potong tali pusat tu, wujudnya satu bisikan. “ini zuriat kau, kau kene jadi ayah yang baik, suami yang baik dan contoh yang baik kepada keluarga dan semua orang.” Datangnya seorang baby, bukan sahaja untuk kita meraikan kegembiraan.

“Tapi bersama tanggungjawab untuk membesarkan dan mendidik dan juga motivasi kepada si ayah untuk menjadi seorang leader yang lebih baik dr sebelum ini,” sambungnya.

IKLAN

“Alhamdulillah Syukur, Moga Dalam Lindungan Allah Sentiasa” 

Menerusi ruangan komen, ramai yang mengucapkan tahniah dan berdoa agar Allah permudahkan semua urusan keluarga Fizo.

Baca Disini : “Alhamdulillah Maryam Dah Ada Geng” Fizo Omar Kini Ayah Kepada Dua Puteri

Gigihnya Zaman Belajar, Fizo Omar Berniaga Sebab Nak Tampung Bayar Kancil Turbo RM180 Sebulan!   

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

Mingguan Wanita : Alahai mesti comel anak Fizo dan Fazeera.

Sumber / Sumber Foto : Instagram Fizo Omar

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

Berisi selepas kahwin?