Menangis Beria Anak Istimewa Ini, Sebaik Dengar Doa Ustazah Baca

Walau pun dilahirkan istimewa, anak ini sangat hebat di mata pendakwah bebas, Ustazah Asma Harun. Sehinggakan ustazah membacakan doa untuknya di penghujung kuliahnya.

Buat mak ayah yang diuji kelahiran anak-anak istimewa sebegini, usahlah bersedih. Bersabar dan berbahagialah.

Semoga kisah Mohamad Fariz ini menjadi asbab untuk mak ayah yang diuji ini lebih menghargai kehadiran anak-anak sebegini. Sekali gus berbangga kerana terpilih menjadi penjaga anak syurga ini.

Anak Istimewa Ini Datang Kuliah Sendirian

Anak istimewa ini namanya Mohamad Fariz bin Dorajak, hampir setiap kali kuliyah disini dia hadir sama, datang sorang-sorang, tanpa ibunya atau sesiapa, dan tentunya dia satu-satunya lelaki. Pelik juga bagaimana dia tahu waktu kuliyah 2 minggu sekali ini.

IKLAN

Dia akan duduk menyandar di satu sudut, sambil angguk laju, kadang dia keluarkan suara seperti mengiakan sambil tangan digayakan seperti penceramah, subhanAllah..kamu memang menghiburkan hati kami.

Doa Inilah Buat Air Mata Anak Istimewa Mengalir Laju

Seperti biasa, hujung kuliyah akan ditutup dengan doa, satu hari saya sebut perihal dia dalam doa,
Ya Allah, ada di kalangan kami hambaMu yang istimewa bernama Mohammad Fariz, beruntungnya dia insyaAllah bakal penghuni syurgaMu, beruntunglah dia ya Allah, Jadikanlah kami jua dikalangan mereka, mendapatkan kurniaan syurgaMu dengan belas kasihanMu..”

IKLAN

Tiba-tiba dia menangis beria sambil mengesat air matanya, saat itu kami semua juga sebak dan air jernih laju mengalir.

Lahirnya istimewa sebagai sindrom down, zahirnya nampak tidak sempurna, tapi hakikatnya dia lebih sempurna daripada kita, namanya insyaAllah telah ditempa di Syurga.

IKLAN

Bersabar Dan Berbahagialah Duhai Penjaga Anak Syurga

Berbahagialah dan kuatkan kesabaran..duhai Ibu Ayah yang dikurniakan Allah anak seistimewa ini, kalian terpilih untuk menjaga anak syurga, insyaAllah kalian akan berkumpul kembali dengan sempurna di Syurga.

Sila share sebagai sokongan.
Moga bermanfaat Dunia Akhirat.

Sumber/Foto : Asma’ Harun

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI