Ajal maut ketentuan Allah. Tidak ada sesiapa pun yang ingin kehilangan orang yang tersayang.

Namun, apakah persiapan yang perlu dilakukan sekiranya pasangan pergi mengejut?

Minggu ini dalam Borak Kelamin, membincangkan tentang topik Pasangan Pergi Mengejut, Bersediakah Anda? Bersama tetamu jemputan Datuk Ziela Jalil, yang akan berkongsi pengalaman setelah kehilangan suami tersayang.

“Memang Tidak Bersedia, Empat Bulan Ziarah Kubur Suami, Sehari Dua Kali.’- Datuk Ziela

 

EP10, Pasangan Pergi Mengejut, Bersediakah Anda?

Datuk Ziela Jalil adalah antara wanita yang diuji dengan pemergian suami tercinta secara mengejut. Wanita lemah lembut dan manis ini mengakui memang dia tiak bersedia dengan pemergian suami tercinta.

Di awal kematian suami, empat hingga lima bulan juga dia ziarah kubur arwah suami, dua kali sehari. Ternyata kematian suaminya memberi impak yang mendalam buat Datuk Ziela.

Baca Juga Di sini:

Jangan Disangkal, INSTINCT Isteri Cukup Kuat & Pelengkap Hidup Suami, Hargailah Seadanya!

IKLAN

Isteri Bekerja Kena Perbetulkan Niat Bantu Keluarga BUKANNYA Takut Ditinggal Suami

Suami, Rancanglah Harta Siap-Siap, Utamakan Isteri Dan Anak, Elak Berlaku Perebutan

Memang Tidak Bersedia

Menurut beliau, allahyarham suaminya memang sakit dan doktor juga pernah memberitahu keadaan serta perkembangan suaminya ketika itu, namun dia tetap positif dan sentiasa berharap ada keajaiban yang Allah akan pulihkan suami.

Datuk Ziela juga tidak pernah berputus asa dan berhenti berharap sehinggalah suaminya menghembuskan nafas terakhir. Oleh sebab itu tidak mudah untuk beliau menerima takdir bahawa suaminya telah pergi buat selamanya.

“Memang Tidak Bersedia, Empat Bulan Ziarah Kubur Suami, Sehari Dua Kali.’- Datuk Ziela

Empat Bulan Ziarah Kubur Suami, Sehari Dua Kali

Cerita Dalam Kain pula membawakan kisah seorang wanita yang kehilangan suami dalam keadaan mengejut dan persediaan yang dilakukan dalam meneruskan kehidupan.

IKLAN

Saksikan Borak Kelamin, Isnin 3 Mei jam 9 malam di Astro Ria & On Demand. Ulangannya pada Jumaat, jam 12 tengah hari di saluran yang sama.

“Memang Tidak Bersedia, Empat Bulan Ziarah Kubur Suami, Sehari Dua Kali.’- Datuk Ziela

 

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

“Memang Tidak Bersedia, Empat Bulan Ziarah Kubur Suami, Sehari Dua Kali.’- Datuk Ziela

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

“Memang Tidak Bersedia, Empat Bulan Ziarah Kubur Suami, Sehari Dua Kali.’- Datuk Ziela

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

“Memang Tidak Bersedia, Empat Bulan Ziarah Kubur Suami, Sehari Dua Kali.’- Datuk Ziela

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI