Siapa yang suka lipat baju. Rasa-rasanya tak semua yang suka lipat baju, tambah-tambah baju anak yang kecil. Kadang-kadang baju siap lipat, seluar pula entah ke mana. Jawabnya, lepas nie anak pakai seluar lain, baju lain.

Ini perkongsian daripada hanisah Zulkifli tentang cara nak lipat baju anak dengan mudah dan kemas. Antara perkongsiannya:

“Korang buat apa tu? Ada yang tengah melipat baju ke? hehe..sama la kita. Hari ni cuaca panah dering, baju yang basuh pagi tadi pun kering Alhamdulillah..

Ni, UmmiCha nak kongsikan cara-cara nak lipat baju anak-anak. Senang nanti tak perlu nak cari pasangan-pasangan dia. Selalunya kalau bagi abi pakaikan baju Shaza & Sara ni dia main pakai hentam je seluar lain, baju lain..kita ni ketap bibir je la kan.. “Sama jeee..”, katanya (tapi, ni dulu laaa..)

IKLAN

Sekarang, tiada lagi masalah baju tak matching! Cara lipat kain ni ummi terjumpa dulu kat fb jugak, tapi lupa dah siapa yang share (lama sangat dah). Thank you kepada yang share ilmu. Memang senang sangat cara-caranya. Abi pun dah terer lipat woo..hehehe.

Nak travel pun senang je nak susun baju-baju ni dalam luggage dan jimat space. Yang penting kalau Sara selongkar pun tak bersepah and tak perlu nak kena lipat balik!

.

IKLAN


.


.

IKLAN


.

.
MW: mak-mak boleh cuba cara lipat baju anak nie. Senang la lepas nie, dah siap matching dah.

Sumber: Hanisah Zulkifli