Percutian tak best. Bila cuti sekolah mesti ada banyak perancangan. Bukan setakat mereka yang berkeluarga tapi buat yang masih solo. Tentu seronok bila dapat bercuti bersama-sama.

Apa yang tak seronok kalau ada yang moody,terus jadi percutian tak best. Bagi yang berkeluarga, anak-anak buat perangai dah tentu buat mak ayah rasa tak best. Sementelah kalau travel bersama kawan-kawan, mesti macam-macam peel kan!

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Lelaki Ini Nasihat Buat GPL, Jangan Rosakkan Majlis Kahwin, Elak Malukan Tuan Rumah!

Pergi Bercuti Pusing Dunia Setahun, Cipta Kenangan Bersama Sebelum Anak-Anak Buta!

Percutian Tak Best Kalau ada Moody Travel Buddy

Perkongsian daripada Hayat Muhamad ini ada betulnya. Nak tavel dengan orang ni terutamanya yang masih bujang mestilah sekepala. Bukan apa, kalau ada yang moody terus jadi percutian tak best.

Boleh ikut cara dia ni.

IKLAN

Sebab apa Pokyat payah nak travel ngan orang.

1. Orang buat Pokyat driver.
Pernah orang suruh jadi driver dalam 12 jam tanpa henti. Walaupun semua ada lesen, semua nak tidur dan bersenang lenang duduk belakang. Semua tak nak bergilir drive.

2. Orang kedekut.
Pernah gi jalan ramai ramai, semua taknak keluar duit. Hotel, minyak, makan semua nak kita seorang keluar. Kita tak sayang duit, tapi selalu kena macam tu, fedup jugak. Travel ngan orang kedekut, memang boleh jadi mimpi ngeri yang jadi trauma sepanjang hidup.

IKLAN

3. Orang cerewet.
Kedai ni tak nak, makan kat sini tak boleh, semua tak kena. Biasa orang berlagak kayangan macam ni susah nak jadikan satu percutian menjadi memori indah. Travel kena banyak toleransi, adatlah berjalan.

4. Moody Travel buddy.
Benda ni selalu kena. Ada yang jenis tarik muka, maka seluruh percutian menjadi tak best. Kdg kdg budak lelaki pun sama. Lelaki yang datang bulan agaknya. Bila dah tarik muka, hati kita sentap. Nak layan drama drama dia, homaigod.

5. Jenis pasangan kongkong.
Masa travel, bini orang call kita banyak kali, sebab call husband dia tak dapat. Rupanya husband dia kena report setengah jam sekali melalui video call. Kena tunjuk ada kat mana ngan siapa di sebelah. Benda ni pernah berlaku. Kita pun serabut.

6. Ikut program orang.
Banyak percutian, orang akan suruh kita ikut program diorang, semua tempat nak pergi, orang lain yang lead. Tak pernah tanya kita sepatah, tempat yang kita nak pergi. Sebab tu payah nak ikut orang.

IKLAN

Percutian jadi indah dan kenangan manis kalau sama sama happy, sama sama enjoy. Keluarlah duit sikit sikit sorang, sama sama drive, tolong menolong. masalah peribadi, perangai buruk tinggallah kat rumah.

Mingguan Wanita: Betul sangat. Untung kalau dapat kawan travel yang faham dan tak berkira. Jawabnya, kalau macam ni, sekali tu ajelah gi travel dengan dia. Serik.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita