erra fazira

Anak-anak adalah anugerah dan amanah yang tidak ternilai, penyambung generasi dan keturunan kita. Berkongsi genetik yang sama, adakalanya bukan sahaja mewarisi rupa paras yang hampir sama, malah sikap dan karakter turut boleh jadi sama. Iyalah ke mana tidak tumpahnya kuah jika tidak ke nasi.

Baru-baru ini, pelakon, penyanyi, pengacara dan bekas ratu cantik Malaysia, Fazira binti Wan Chek,44 atau lebih dikenali dengan nama Erra Fazira ada memuat naik posting mengenai karakter anaknya, Engku Aleesya Engku Emran,9 didalam instagram.

Menariknya didalam posting tersebut, Erra mendedahkan sikap dan perangai anaknya sama seperti dirinya. Antara seorang yang bersikap pemalu, kurang mesra jika tidak mengenali, agak lasak dan kurang bersifat keperempuanan.

Berikut antara perkongsian nukilan oleh Erra Fazira buat anaknya;

“Ini shayang mom!! Nama dia Aleesya.dia anak yang pemalu macam mak dia. Tapi kalau dah kenal, dah selesa.. siap laaaa kena buli & sakat pulak dengan dia!!.”

“Lasak pun macam mom dia. Setakat panjat-panjat, sapsapsoiii jer!! Tak berapa nak gi-girl pun macam mom dia jugak.Kadang kadang kepala loqlaq pun yer jugak.haaa tu baru mukadimah.Nak cerita panjang lebar la pulak karang.Apapun, inilah anugerah dan amanah Allah buat ku, sayang mu hingga ke syurga anakku.”

Sementara itu, didalam posting lain, Erra juga ada mendedahkan Aleesya juga mempunyai tabiat mudah tertidur, cepat pening bila berada dalam kereta sama seperti dirinya.Ia juga menjadi punca pelakon wanita filem Sembilu ini tidak mempunyai pemandu dan lebih selesa memandu sendiri.

“Aleesya memang ada penyakit senang tidur dalam kereta.. dan mudah pening duduk dalam kereta macam mom dia.. bab ni kami berdua kena sep sikit aaa..Tu sebab mom tak ada supir.. kalau ada supir, pasti akhirnya mom suruh dok tepi sebab mom kena drive.. baru tak fenin.”

IKLAN

Disamping perkongsian tersebut, para pengikut Erra Fazira ada memberikan pujian yang kecantikan Aleesya juga sama cantik dan manis seperti ibunya.Malah ada yang turut mendoakan agar pelakon cantik ini cepat bertemu jodoh dan Aleesya mendapat ayah yang baru.

azzu2503 Cantik pun macam mak dia.

balqisjamill Cantik sweet macam mom dia juga.

IKLAN

mayesa_exclusive Ibu & anak sama cantik, suka tengok k.erra layan Aleesya.

saidatulhusna_sabadri Cantik macam mama juga.

toresskiki Comel lote cun melecun pun macam mom nya jugak.

IKLAN

ayzasuhaiza Cantik macam mama juga Aleesya…rupa pun sama sebiji mama.

megaputra1132 Semoga Allah sentiasa memberi Rahmat pd @ errafazira dengan anak & cepat mendapat jodoh @ bapa baru yang penyayang buat Aleesya yang comel.

avehashim I truly understand the feeling. I have a child and she’s my everything just like what you wrote about your sweeties daughter. Semoga kasih mom akan menjadi senjata Alesya untuk menjadi sekuat mom. She’s an intelligent girl indeed.

Sesungguhnya hanya seorang mak yang benar-benar mengenali sikap dan perangai anaknya sendiri. Semoga kasih sayang dan kegembiraan dua beranak ini berkekalan selama-lamanya.

Sumber: Erra Fazira