Kredit Foto: Jabatan Bomba Tulsa

Comel sungguh. Pada mulanya seekor kucing tersangkut di atas pokok, bomba datang selamatkan sekali dengan tuannya yang turut sama terperangkap di atas pokok.

Melihat kucing yang terperangkap, tuannya tanpa berfikir panjang telah memanjat pokok yang tinggi dan akhirnya sukar untuk turun semula hingga sama-sama terperangkap dengan kucing .

Kucing Tersangkut Atas Pokok

Gara-gara ingin menyelamatkan kucing peliharaannya yang tersangkut di atas pokok, seorang lelaki terpaksa diselamatkan anggota bomba selepas dia mengalami nasib yang sama, lapor majalah People semalam.

Dalam kejadian baru-baru ini, lelaki itu tidak menyangka dahan tempat kucingnya bertenggek adalah begitu tinggi.

Selepas memanjat pokok itu, dia kemudiannya menghadapi kesukaran untuk turun ke bawah dengan selamat.

Baca Juga Di Sini:

Jangan Buang Kucing Merata, Lagi Pula Dah Bunting – Hafiz Hamidun

‘Dari Baby Dalam Perut Sampai Lahir Dia Punya Sayang..’ Setia Seekor Kucing

IKLAN

Sayangkan Kucing, Nak Dia Sihat Kena Beri Makanan Berasaskan Daging!

Kucing Peliharaan Tak Makan Cuma Minum, Terlalu RINDU Sejak Arwah Pergi

Bomba Datang Selamatkan Sekali Dengan Tuan

Susulan kejadian itu, Jabatan Bomba Tulsa menerima panggilan kecemasan yang mengatakan bahawa terdapat seorang lelaki dan seekor kucing tersangkut di atas sebatang pokok.

“Kami mendapati lelaki itu dan kucingnya berada pada kedudukan yang berbahaya dan tinggi dari tanah yang menyukarkannya untuk turun ke bawah.

“Kedua-duanya diselamatkan menggunakan tangga kren bagi memudahkan kerja menyelamat dijalankan,” kata Jabatan Bomba Tulsa, Oklahoma dalam satu hantaran yang dimuat naik di Facebook.

IKLAN

Hantaran video tersebut memaparkan kerja menyelamat dilakukan dengan lelaki berkenaan dilihat perlahan-lahan menuruni tangga tersebut selain kucingnya diletakkan di dalam sebuah beg galas. – AGENSI

Mingguan Wanita : Mesti risau sangat bila lihat kucing atas pokok, apatah lagi haiwan peliharaan yang disayangi. Oleh sebab itu sanggup bertindak di luar jangkaan dan memanjat pokok yang tinggi semata-mata ingin selamatkan kucing.

Sumber: Kosmo Online

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Kucing Tersangkut Atas Pokok, Bomba Datang Selamatkan Sekali Dengan Tuan

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Kucing Tersangkut Atas Pokok, Bomba Datang Selamatkan Sekali Dengan Tuan

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI