Kerana Tombol Pintu Ini, 7 Jam Ibu Anak Terkunci Dalam Bilik Air

Berdebar betul ibu ini, Safra Hussain apabila dia dan anak-anaknya yang masih kecil, termasuk yang masih menyusu badan terkunci dalam bilik air. Lebih 7 jam lamanya, usaha untuk menyelamatkan diri dengan apa cara yang ada.

Malangnya, segala usaha tidak berjaya. Paling sebak bila anak kecilnya berasa lapar, dan ibu cuma mampu untuk meminta anaknya bernama Mikayla, 5 tahun itu minum air heater.

Manakala, ibunya hampir hypo kerana anak bongsunya, 2 tahun kerap menyusu badan sepanjang terkunci dalam bilik air.

Kongsi ibu ini,

Lebih 7 Jam Terkunci Dalam Bilik Air

“Alhamdulillah. Kami anak-beranak selamat

Semalam (ketika status dimuatnaik pada 17/3/2021) terkurung dalam bilik air dengan anak-anak selama 7 jam lebih.

IKLAN

Paling risau kan anak-anak, sampai biru kecut tangan kaki. Cara kita orang nak survive “Buka air heater paling panas” tapi risiko sesak nafas.

Masa tersedar terkunci dari dalam, cuba untuk tenangkan diri sebab kita sejenis cepat panik, cuba alihkan tumpuan anak-anak main bubble.

Kerana Tombol Pintu Ini, 7 Jam Ibu Anak Terkunci Dalam Bilik Air
Tak sangka , kita buat tombol pintu macam ni, hanya Allah je tahu.

Macam-macam usaha nak buka pintu sampai hanger towel pun kita cabut untuk ketuk tombol.

Segala usaha sia-sia.

Anak Lapar, Minta Anak Minum Air Heater

Bila Mikayla cakap lapar, kita suruh dia minum air heater. Maleeqa plak menyusu je… sampai tahap kita dah hypo. Dah lemah rasa nak tidur, rasa macam nak tutup je mata.

IKLAN

Hanya Allah je tahu, masa awal-awal cuba nak alihkan perasaan panik, kita basuh lah toilet, bila dah hujung-hujung tak tau masa tu pukul berapa dah rasa tak kuat tapi tengok anak-anak cuba kuatkan diri dan ketuk-ketuk tombol…. masih sia-sia.

Hanger towel, kita cuba patahkan untuk ketuk tombol.

Bila Mikayla cakap “I’m cold” sebab Mikayla sejenis kalau tidur dalam aircond tak nak selimut sebab dia suka sejuk. Tapi kalau dia cakap “dah sejuk” luluhnya hati. Dia siap tanya kenapa tangan dia warna putih. Tangan kaki dia dah kecut.

Pukul 2 suami tak sedap hati dah sebab kita tak update story, tak seen wassap & tak jawab phone. Dan pukul 4.30 dia tergerak hati nak pergi sekolah Mikayla, bila cikgu cakap Mikayla tak pergi sekolah, terus cepat-cepat balik rumah.

Ini keadaan tombol pintu dari luar, dah ketuk pun tak boleh buka, jadinya suami terajang.

Alhamdulillah.

IKLAN

Pengajaran untuk kita dan juga semua.
Selain Allah tempat bergantung, bawalah phone kemana sahaja.

Dah keluar bilik air baru guard datang.
Tapi takpa lah, dah selamat.

P/s : Rupanya tombol jenis ni memang kena berhati-hati, ramai rupanya dah terkena cuma cerita kita sadis sebab dalam bilik air. Kalau dalam bilik mungkin lah kita boleh terajang.

Maaflah ayat bercelaru sebab anak-anak bangun tidur pun menangis je.

Banyak Miscall.
Hq Cuckoo pun ada call.
Untuk urusan kerja, maafkan saya. Sedih ada customer terpaksa cancel order sebab kena buat paip baru.
In sha Allah, jika dah tertulis itu rezeki mungkin ada selepas ni.

Tip Netizen Kongsi Untuk Tombol Pintu Jenis Ini

Kerana Tombol Pintu Ini, 7 Jam Ibu Anak Terkunci Dalam Bilik Air
Boleh juga gunakan duit syiling untuk betulkan setting pada tombol.

MW : Memang berdebar dibuatkan bila terkurung dalam bilik air dengan anak-anak kecil. Lagi-lagi sejenis pintu yang kalis kopak ini.. yang kukuh buatannya.

Tawasul ‘kunci keluar’ bila diri dalam kesusahan. Ini pengalaman seorang wanita bila dia terkunci pintu dapur.

Sumber/Foto : Safra Hussain