Kemas Rumah Bersepah Sepantas Kilat, Syaratnya Pilih Sarung Tangan Yang Betul

Seharian membuat kerja-kerja pembersihan di rumah, penting mak-mak pilih sarung tangan yang betul untuk lindungi bahagian tangan dan jari jemari. Nanti, kerja mengemas boleh dibuat dengan lebih cepat, efisien malah selamat.

Terutama ketika mengemas sudut-sudut dalam rumah, mencuci bilik air, mencuci pinggan mangkuk malah ketika mengangkat barangan berat mahupun berkebun di laman kediaman. Setiap sarung tangan ada fungsi tersendiri. Tip yang dikongsikan Showa ini cukup bagus untuk mak-mak hadamkan.

Kemas Rumah Bersepah Sepantas Kilat, Syaratnya Pilih Sarung Tangan Yang Betul

Pilih Sarung Tangan Yang Tepat Ikut Kegunaan Harian

1. Ketika Membasuh Pinggan Mangkuk

Terbaik pilih : sarung tangan SHOWA Saratto Touch Flock Lined Semi-Long PVC Household Glove

Kemas Rumah Bersepah Sepantas Kilat, Syaratnya Pilih Sarung Tangan Yang Betul
SHOWA Saratto Semi Long

Lindungi kulit tangan dan kuku daripada sabun pencuci malah kesan minyak kotoran dengan pilihan sarung tangan yang sesuai. Saiz sarung tangan jenis ini lebih panjang jadi menghalang kotoran terkena tangan.

Sarung tangan ini juga lebih tahan lasak, bebas alergi lateks, tidak berbau dan boleh dicuci selepas penggunaannya. Ia mempunyai lapisan fiber kapas halus bertujuan memelihara lembapan pada tangan. Produknya yang pelbagai memudahkan mak-mak buat pilihan.

Terdapat 3 saiz dengan warna yang berbeza iaitu S (merah jambu), M (oren) dan L (oren)

Sarung tangan ini juga boleh dipakai semula selepas dicuci. Jimat bukan.

2. Semasa Mencuci Bilik Air

Terbaik pilih : sarung tangan SHOWA Saratto Touch Flock Lined PVC Household Glove.

IKLAN

Ada sesetengah bahan pembersih bilik air mengandungi bahan kimia yang kuat dan memberi kesan merengsa pada kulit sensitif. Mak-mak perlu lindungi tangan.

Selain tahan lasak, bebas alergi lateks, dan tidak berbau. Sarung tangan jenis ini juga mempunyai lapisan fiber kapas halus bertujuan memelihara lembapan pada tangan, walaupun ketika membuat kerja-kerja mencuci dan membersih.

Saratto mempunyai 3 saiz dengan warna berbeza iaitu S (merah jambu), M (hijau) dan L (hijau).

3. Sewaktu Mengemas Sudut Rumah

Terbaik pilih : sarung tangan SHOWA Surutto Touch PVC Household Glove

Sarung tangan yang betul memudahkan mak-mak kaut bulu-bulu halus atau rambut- rambut gugur atas lantai. Lagi-lagi kotoran ini sukar diambil dengan tangan yang kosong.

Sarung tangan pakai ini sesuai untuk mak-mak yang mahu membuat kerja mengemas dengan lebih cepat. Jenis non flock lined ini membuatkan Surutto lebih ringan.

IKLAN

Sesetengah sarung tangan getah yang ada di pasaran berbau lateks (getah). Yang mana bauan itu disebabkan baki klorin yang terperangkap dalam molekul lateks. Semasa proses pembuatan sarung tangan, serbuk-serbuk dan klorin digunakan untuk membersihkan sarung tangan pakai buang ini.

Terdapat 3 saiz dengan warna berbeza iaitu Surutto S (merah jambu), M (biru) dan L (biru).

4. Ketika Penyediaan Makanan

Terbaik pilih : sarung tangan SHOWA Rose Pink Food Grade Disposable Nitrile Glove

Dalam pada mengemas kediaman, tentulah mak-mak tetap perlu menyediakan makanan untuk anak-anak dan suami. Semasa penyediaan makanan inilah, mak-mak perlu pastikan sarung tangan yang dipilih betul.

Sarung tangan pakai buang jenis Showa Rose Pink ini selamat untuk digunakan semasa penyediaan makanan. Kerana ia bebas serbuk dan bebas silikon.

Uniknya, ia juga boleh digunakan untuk membuat kerja-kerja pembersihan ringan. Terdapat dua saiz iaitu S dan M.

5. Semasa Menyusun, Membersih Pokok-pokok Di Laman Rumah

Terbaik pilih : sarung tangan SHOWA 381 Microfibre Working Glove

Kemas Rumah Bersepah Sepantas Kilat, Syaratnya Pilih Sarung Tangan Yang Betul
SHOWA 381

Kerja membersih, menyusun dan memindahkan pokok-pokok berpasu di halaman rumah jadi mudah jika menggunakan sarung tangan ini.

Rekaannya melindungi tangan dari iritasi, jemari mudah ’bernafas’ lebih kering dan kurang berpeluh.

Gelembung kecil pada permukaan tapak tangan membantu daya cengkaman yang kemas. Mudahlah nanti mak-mak nak mengangkat permukaan pasu yang licin dan berat itu.

Yang menariknya, di laman web : Showa di bawah rangkaian produk motherhood ada membuat promosi berterusan yang menawarkan diskaun 30% untuk setiap pembelian minimum sebanyak RM50. (Promosi ini sah dari 14/12/2019 sehingga 31/1/2020).

Bagi membolehkan anda menikmati promosi ini, sila tebus dengan kod baucer berikut : SHOWA30