Kemas Peti Ais Guna Botol Sama Warna, Barulah Nampak Luas, Teratur

Betapa pentingnya penetapan bekas simpanan warna senada, saiz dan bentuk dalam menentukan kekemasan dalam susunan peti ais. Dan inilah konsep kemas peti ais yang dititikberatkan oleh Idzyan Ismail (Byldzyan Ismail) semasa mengurus kembali susun atur peti sejuk di rumahnya.

Warna senada ini sebenarnya boleh membangkitkan emosi tenang, sedap mata memandang seisi rumah. Dan peti ais nampak lebih luas bahagian dalamannya, jika barang-barang disusun dengan baik.

 

1 : Pindahkan Isi Dalam Botol Sama Saiz, Warna

“Alhamdulillah siap projek kemas mengemas fridge saya. Hari tu, saya ada tanya pendapat tentang susunan botol-botol dalam peti. Sebab sakit mata tengok tak sama.

Saya jumpa botol ni. Comel sangat sebab PINK. Jadi, saya beli lah 12 pcs. Saya rasa bila transfer ke botol lain. Rasa luas peti. Macam-macam boleh sumbat. Dan botol ini fit perfectly kat rak peti ni.”

IKLAN

2 : Label Tarikh Luput Bawah Botol

Orang curious tentang expired date. Saya tempek expired date kat bawah botol. So saya tau bila expired. Tak jadi masalah besar pun. Lagi pun sos-sos tu 2-3 bulan gerenti habis. Expired date almost setahun kan.

3 : Lepas Transfer Botol, Peti Ais Jadi Lebih Luas

Hari ini, siap projek organize peti ais. Happy nya peti ais dah jadi pink. Rupanya bila letak transfer botol. Lagi banyak barang boleh bubuh dalam peti ni.

Botol ni pulak ngam-ngam perfect dengan rak tuh.

IKLAN

Begini rupanya cara mak-mak boleh uruskan peti ais dekat rumah, barulah nampak kemas bersih.

Step By Step Projek Kemas Peti Ais

Kedudukan Barang Sebelum Disusun

Bahagian Pintu Peti Ais, Tukar Botol Hello Kitty

Bekas Simpan Stok Di Bahagian Peti Beku

Letak Label Senang Nak Cari

IKLAN

Sekitar Dapur Pun Dikemas Cantik Juga!

 

Sumber/Foto : Byldzyan Ismail, Idzyan Ismail

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita