Selalu kita dengar, lelaki akan mula nampak berubah selepas kahwin. Dulu boleh lepak kedai mamak dengan kawan, sekarang hanya terperap di rumah. Hubungan dengan adik beradik makin renggang dan rajin pula buat kerja rumah.

Mesti ada yang akan cakap sebab takut bini atau selalu ikut kata isteri. Lebih memeritkan bila semua ini datangnya daripada mulut adik beradik pasangan itu sendiri. Sedangkan suami berubah selepas kahwin atas kehendaknya sendiri dan bukan disebabkan isteri.

Sedihnya bila isteri pula di fitnah kerana suami. Namun, tak dinafikan ada sesetengah suami berubah selepas kahwin kerana isteri. Adakah kerana terlalu sayang isteri atau sebab isteri ‘queen control’. Kita tak tahu.

Jadi, janganlah cepat fitnah isteri kalau suami berubah selepas kahwin. Ada sebab munasabahnya. Antara contoh yang selalu isteri difitnah kerana suami adalah seperti yang dikongsikan ini.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Isteri Boleh Sabar Bila Suami Kutuk Dirinya Tapi Jangan Tuduh CURANG, Sukar Dimaafkan!

Adik Beradik Bila Berkahwin, Elak Ipar Jadi ‘Seteru’, Hormatilah Cara Mak Ayahnya Besarkan

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

Berubah Selepas Kahwin Kerana Isteri

“ISTERI DI FITNAH KERANA SUAMI”

Kenapa tajuk isteri difitnah kerana suami ?

Sebab, bila suami buat sesuatu semua orang melulu tunding jari pada isteri beliau.

CONTOH;
1. Suami suka makan maggie, orang fitnah isteri nya malas masak @ tak pandai masak . Walhal memang kegemaran @ kehendak suami sendiri nak makan maggie .
2. Suami malas & tak nak pergi melepak dgan kawan-kawan dan kawan-kawan pun fitnah si isteri suka & kuat PAGAR & CONTROL suami. Walhal mmg kehendak sang suami sendiri memilih tak nak keluar & hanya berada di rumah, tidak mahu pergi ke mana mana.
3. Suami kurang berkunjung dan jarang ziarah ke rumah ibu bapanya . Lalu isteri juga dipersalahkan, fitnah isterinya tak bagi dan tak izinkan. Katanya isteri pula yang tak suka. Sedangkan si suami sendiri yang ingin berehat setelah lelah bekerja seharian, sukar mencuri masa ..
4. Suami beli motor @ kereta baru, mereka terus menuduh isterinya yang suka bermewah dan menyuruh si suami membuat pinjaman loan.. Walhal, memang kehendak & minat suami.
5. Suami renggang dengan adik beradiknya, ipar duai serta saudara mara , dituduh isteri tidak suka & halang untuk bergaul bersama keluarga. Walhal, si suami sendiri yang berperangai moody .
6. Suami hadiahkan barang berharga untuk isteri. Dijaja nya kepada semua orang yang si isteri mata duitan dan pentingkan harta benda ! Eh sedangkan si suami ikhlas untuk menghadiahkan kepada si isteri !

 

Jangan Adili Dan Siasat

IKLAN

Dalam sedar x sedar ia MEMANG TERJADI ANTARA KALANGAN KITA SEKARANG . Cuma masih yang menafikannya.

SEMOGA YANG MENGALAMI NYA SEKARANG, kekal tabah apa pun jua keadaan, jangan hiraukan apa tanggapan org yang tak betul. Asalkan suami isteri hidup aman bahagia

Bukan menyalahkan si suami, tapi orang luar yang lebih suka mengadili sendiri.

Jangan la bertindak melulu menunding jari terus ke arah isteri. Ingat, kita tak boleh samakan seseorang itu dulu dan sekarang, sedangkan ombak di laut pun boleh berubah, inikan pula perangai manusia .

IKLAN

Lebih baik siasat dan berdiam diri, begitu juga di sebalik nya. Jika sang isteri berkelakuan tidak baik, jangan terus tuduh melulu ke arah suami.. cukup lah kita memberi nasihat, teguran, dan menjaga diri kita sendiri

Mingguan Wanita : Betul sangat, selalu salahkan isteri kalau suami berubah dan tak macam dulu.

Sumber: Coretan ikhlas dari Alisya Honey Vsl Johor

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :
https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita