isteri murung

Ada banyak kes melibatkan kaum isteri murung sampai tak mampu berfikir denga waras dan akhirnya mengundang berlakunya kes yang kita sendiri tak sangka. Paling teruk sampai bunuh diri!

Namun dalam masalah ini kenapa majoritinya wanita jadi mangsa? Malah kebanyakan kes wanita yang ada masalah mental bermula selepas kahwin. Agak menakutkan, bukan?

Percayalah stress uruskan hal rumah tangga tak sama dengan tekanan buat kerja di ofis. Bukan benda yang direka-reka atau sebab kaum isteri itu orang yang jenis manja tetapi sebab dia terlalu kuat dan rasa mampu buat. Jaga anak pun dia, cari duit pun dia.

Sebenarnya bagus andai isteri itu mampu buat banyak benda tetapi cara ini dalam diam boleh memakan diri pasangan yang akhirnya stress!

IKLAN

Macam mana nak pulihkan keadaan ini, baik suami atau isteri boleh rujuk perkongsian Puan Nurul Ilyani…

5 tip hilangkan tekanan antara suami isteri dan jaga hubungan

1. Alih susun atur perabot lebih kerap untuk motivasi kemas dan cantikkan rumah. Automatik, kita akan suka maintain cantik dan kemas.

IKLAN

2. Amalkan zikir al-mathurat untuk tenang hati dan mohon Allah melindungi rumahtangga dan keluarga.

3. Keluar berjumpa group rakan-rakan yang ada latar belakang yang sama. Ibu di rumah, ada anak kecil, selalu ada cabaran motivasi. Kami ada CircleOhsem di Puncak Alam.

IKLAN

4. Keluar dating dengan pasangan. Jika ada kekangan anak kecil, bincang dengan rakan usrah, untuk rotate jaga anak-anak supaya ibu-ibu dapat dating dengan pasangan masing-masing secara bergilir antara rakan. Jangan serah pada famili, serahkan kepada rakan usrah yang sehati sejiwa.

5. Kerap urut pasangan. Suami urut isteri, isteri urut suami. Sapu minyak panas pun boleh pada kaki. Paling elok pakai minyak ada aromaterapi seperti essential oil.

Nah, mudahkan? Agak-agak mampu tak mulakan hari bahagia ini dengan pasangan esok hari? Ingat ya, walau sibuk dengan anak-anak, jangan sampai anda lupa untuk menghargai penat lelah orang tersayang. Lagi mudah, setiap kali masuk hujung minggu sila bawa isteri keluar rumah!

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI