Raya tak lama lagi, macam-macam persiapan nak dilakukan. Kalau dinding rumah tu masih kosong, boleh serikan dengan ‘Industrial Mirror Wall’ ini. Buat sendiri je, boleh siap dalam sehari.

Ini yang dikongsikan oleh CJ Saif sebagai rujukan,

Haritu sy ada share gmbr hasil “1 Projek Sehari” & industrial mirror wall ni salah 1 hasilnya lah. Tapi saya tak tunjuk pulak prosesnya sebab saya takde ambil gambar tapi ada rakam video cuma belum berkesempatan edit sampailah semalam.

So harini saya share gambar-gambar proses yang saya screenshot dari video tu. Mudah je cuma guna 2 bahan utama + nail free glue je.

So kalau ada yang tengah semangat nak hias rumah sempena nak raya kot la nak buat cermin dinding macam ni boleh la try dan boleh siap dalam sehari je. Kalau buat berdua atau bertiga dengan tools yang lagi lengkap (saya pakai gergaji je nak potong-potong kayu tu) confirm boleh siap lagi cepat dalam beberapa jam je.

Bahan Diperlukan:

Pine wood lace beli kat kedai hardware je murah-murah.

Potong ikut saiz cermin tapi ukur dulu betul-betul jangan percaya sangat saiz yang dia tulis kat bungkusan tu. Cermin LOTS IKEA tu sebenarnya kecik sikit dalam 28cm x 28cm je x sampai 30cm pun. Ni saya potong pakai gergaji tangan je so ambil masa sikit.

Selepas itu spray paint Mr. DIY je. Tapi ikut korang sebenarnya nak buat finishing pakai apa. Yang ni paling mudah dan cepat pada saya.

Bahan paling penting. Takde ni tak jadi cermin. Cermin LOTS IKEA kat shopee pun ada jual.

Cermin tu RM19.90 – 1 set / 4 keping

IKLAN

Nak lekatkan cermin tu pakai tape yang dia dah bagi tu pun dah cukup. Wood lace tu tampal pakai nail free glue je. Tu pun saya beli kat Mr. DIY.

Buat sorang-sorang seharian boleh siap. Buat berjemaah Insya Allah dalam beberapa jam boleh siap kot.

Hasil akhir industrial mirror wall.

Selamat mencuba.

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:
Cara Mudah Buat DIY Feature Wall Sendiri Bajet RM50 Pada Ruang Tamu, Ala-Ala Corak Wainscoting!

MW: Jadi buat mak-mak yang nak serikan dinding rumah raya nanti, boleh buat sendiri pasang Industrial Mirror Wall ini. Memang mudah dan jimat kos bila buat sendiri. Tak susah pun.

Sumber: CJ Saif

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 12 Jun dan 26 Jun 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 12 Jun dan 26 Jun 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita