Guru frontliner tak didendang, kerjaya guru merupakan satu profesion mulia dengan mendidik anak bangsa ibarat menumpah kasih kepada anak-anak.

Guru Frontliner Tak Didendang, “Melalui Gurulah Golongan Celik Ilmu, Cendekiawan Dilahirkan” Prof Muhaya  Guru Frontliner Tak Didendang, “Melalui Gurulah Golongan Celik Ilmu, Cendekiawan Dilahirkan” Prof Muhaya  Guru Frontliner Tak Didendang, “Melalui Gurulah Golongan Celik Ilmu, Cendekiawan Dilahirkan” Prof Muhaya 

Guru Frontliner Tak Didendang

Dek kerana tugas guru yang sangat penting apatah lagi dalam keadaan Pandemik Covid-19 hari ini, ramai yang tidak menyedari bahawa guru adalah profesion yang amat terdedah dengan tekanan.

Tekanan ini boleh membuatkan guru cenderung berada dalam keadaan murung, mengalami tekanan jiwa, kekecewaan dan kebimbangan.

Misalnya apabila terdapat pihak yang tidak bertanggungjawab melemparkan tuduhan yang tidak sepatutnya kepada para guru. Kata mereka, kononnya Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) yang diguna pakai tidak berkesan kepada pelajar. Namun cabaran sepanjang PdPR ini perlu diharungi demi memastikan anak bangsa terus dapat menimba ilmu.

Prof Dr. Muhaya Infaqkan Diri Untuk Melakukan Transformasi Diri Guru

Guru Frontliner Tak Didendang, “Melalui Gurulah Golongan Celik Ilmu, Cendekiawan Dilahirkan” Prof Muhaya 

Demi tanggungjawab Datuk Prof Dr. Muhaya Mohamad atau lebih mesra disapa bonda mengambil inisiatif infaqkan diri untuk melakukan transformasi diri guru secara percuma.

Menurut Prof Muhaya Program Transformasi Diri Guru 2.0, adalah satu tanggungjawab yang perlu dilaksana kerana walau apapun juga kondisi negara ketika ini, pendidikan tetap perlu diteruskan demi memastikan golongan belia tidak ketinggalan dalam bidang akademik.

“Sebenarnya kalau kita perhatikan dalam apa juga kerjaya, kita akan melakukan sesuatu pekerjaan dengan diri kita, jadi kita perlu ada dua ilmu. Ilmu melakukan pekerjaan dan ilmu menambah baik meningkatkan keberkesanan orang yang melakukan pekerjaan itu.

“Jadi cara yang bonda berikan ini bukan untuk mengajar tetapi macam mana pengajar itu hendak meningkatkan taraf dari segi imej diri, sistem nilai, tabiat, tindakan dan InsyaAllah kepada hasil yang dilakukan.

IKLAN

Usaha Bina Ummah, Zahirkan Kesyukuran & Balas Jasa Baik Guru

“Secara peribadi bonda sangat percaya bahawa usaha kita membina ummah, melalui gurulah ramai golongan celik ilmu dan cendekiawan dapat dilahirkan.

“Bonda ingin infaqkan diri untuk melakukan transformasi diri guru secara percuma dan diharapkan program ini mendapat sambutan ramai. Ia juga salah satu cara bonda menzahirkn kesyukuran dan penghargaan atas segala jasa baik guru-guru yang pernah mendidik bonda dari darjah satu sehingga tingkatan enam atas di Tun Fatimah Johor Bahru.

“Kemudian melanjutkan pula pengajian di Univeristi Kebangsaan Malaysia dan PhD di London. Banyak yang bonda belajar dan interaksi antara guru bonda ambil sebagai suatu pelajaran,” katanya yang pernah menerima anugerah pengajar terbaik UKM.

Guru Frontliner Tak Didendang, “Melalui Gurulah Golongan Celik Ilmu, Cendekiawan Dilahirkan” Prof Muhaya 

Guru Frontliner Tak Didendang, “Melalui Gurulah Golongan Celik Ilmu, Cendekiawan Dilahirkan” Prof Muhaya 

Malah bonda juga mengajak guru-guru yang berminat menyertai program secara percuma bakal diadakan pada 18 September ini. Bagi mereka yang berminat menyertai program secara percuma ini, bolehlah mendafttar dengan menekan link https://muhayyamomentum.com/order/form/transformasi_guru_2 

IKLAN

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.
• Apa rahsia mereka?
• Apa yang mereka lakukan?
• Apa ilmu-ilmu yang diamalkan?
• Siapa yang susah senang bersama mereka?
• Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

Teringin ikut jejak mereka?

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

IKLAN

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/

atau scan QR Code pada poster

Guru Frontliner Tak Didendang, “Melalui Gurulah Golongan Celik Ilmu, Cendekiawan Dilahirkan” Prof Muhaya 

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES : https://t.me/bangkitwanitaMW

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI