Seronok melihat para jemaah yang berpeluang mengerjakan haji sekali gus menjadi tetamu Allah di tanah suci. Disaat akhir ini, sebelum waktu wukuf yang dijangka berlaku pada hari Isnin, 20 ogos 2018, Fouziah Gous, Betty Banafe dan Zahida Rafik merupakan antara para selebriti yang berpeluang mendapat panggilan untuk menunaikan rukun Islam kelima tahun ini.

Fouziah Gous Minta Doakan Kesihatan & Keselamatan

Didalam posting terkini di Instagram Fouziah Gous, pelakon ini memuat naik gambar-gambar ketika di lapangan terbang KLIA serta mengesahkan akan pergi menunaikan haji bersama suaminya Zhafran Yusof. Pasangan ini turut memohon maaf jika ada sebarang kesilapan serta meminta agar didoakan kesihatan dan keselamatan buat mereka sepanjang berada di sana.

Giliran Pelakon Fouziah Gous, Betty Banafe & Zahida Rafik Tunai Haji, Jadi Tetamu Allah Di Tanah Suci

Assalamualaikum wbt السلام عليكم
Syukur Alhamdulillah, saya Fouziah Gous & Zhafran Yusof,
dengan penuh takzim ingin memaklumkan bahawa kami berdua akan menunaikan Fardhu Haji (1439H) dan akan berlepas ke Tanah Suci pada *Khamis 16 Ogos 2018*

Di kesempatan ini, kami menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf di atas segala kesalahan & kekhilafan yang secara sengaja atau tidak sengaja kami lakukan di sepanjang persahabatan / perkenalan kita. Mohon dihalalkan makan minum saya dan segala hutang, jika ada.Doakan kesihatan dan keselamatan kami sentiasa terpelihara sepanjang ibadah haji nanti.

Terima kasih.

IKLAN

Ikhlas dari kami :
Zhafran Yusof
Fouziah Gous

Giliran Pelakon Fouziah Gous, Betty Banafe & Zahida Rafik Tunai Haji, Jadi Tetamu Allah Di Tanah Suci

Betty Banafe  Mohon Maaf, Doa Diberi Kesabaran & Kemudahan

Sementara itu,pelakon Betty Banafe juga berkongsi khabar gembira apabila dapat mengerjakan ibadah haji tahun ini.Menerusi perkongsian di Instagram, Betty, 39 atau Betty Ibtisam Abu Bakar Banafe berangkat ke Tanah Suci Makkah, semalam.

Menerusi perkongsian status yang dikongsikan, Betty berharap ibadah rukun Islam kelima itu dapat dilaksanakan dengan sempurna serta turut mendoakan dirinya dipermudahkan segala urusan dan diberikan haji yang mabrur.

IKLAN

Giliran Pelakon Fouziah Gous, Betty Banafe & Zahida Rafik Tunai Haji, Jadi Tetamu Allah Di Tanah Suci

Assalamu’alaykum warahmatullahi wa barakaatuh..
Yang dirahmati & disayangi Allah SWT, Insya Allah, saya Betty banafee akan berangkat ke tanah suci untuk menunaikan rukun Islam ke-5.

Saya mohon dimaafkan segala kesalahan saya baik berupa tulisan, kata, atau perbuatan yang melukai / menyinggung perasaan.. Dan demikian juga jika saya ada hutang / janji yang belum saya penuhi mohon informasikan segera ke saya, agar selama saya melaksanakan haji saya benar-benar dalam kondisi bersih & merdeka.

Mohon doa tulus supaya saya dapat melaksanakan haji sesuai sunnah Rasulullah SAW, diberikan kesabaran dan kemudahan hingga mendapatkan Haji yang mabrur, serta pulang-pergi dengan selamat.

IKLAN

Tawakkalta ala Allah.. Wala haulawala qu wata illa Billa hil aliyil azim..

Menerusi perkongsian di Instagram Story pelakon Datin Seri Umie Aida, rakannya yang juga pelakon, Zahida Rafik turut berangkat sama mengerjakan ibadah haji pada tahun ini.

Giliran Pelakon Fouziah Gous, Betty Banafe & Zahida Rafik Tunai Haji, Jadi Tetamu Allah Di Tanah Suci

Alhamdulillah.Mingguan Wanita mendoakan agar semua tetamu allah yang mengerjakan haji tahun ini, dipermudahkan segala urusan di tanah suci, diberikan kesihatan yang terbaik untuk melakukan segala amal ibadat serta dikurniakan dengan haji yang mabrur. Amin.

Sumber: Betty banafe, Fouziahgous, umieaida9