Ada benarnya, dunia ini berputar ketawakan orang yang ‘jatuh’ sama sekali tidak menjadikan kita lebih tinggi. Maka beringatlah. Tak perlu ketawakan orang yang sedang di dalam kesusahan,akan datang tak tahu situasi kita pula bagaimana.

Baca perkongsian daripada Azizul Zairi ini;

Besar nanti ayah nak ajar abang ngah jangan suka gelakkan orang.

Dulu masa ayah asik lompat kerja sana sini berhenti, kawan ayah suka gelakkan ayah. Tapi hari ini kawan tu pm tepi tanya tempat ayah ada kerja kosong tak. Kuli pun takpelah janji ada kerja masa sesak sekarang ni.

Dulu masa ayah kahwin lewat 3 tahun daripada dia, dia gelakkan ayah. Hari ini dia masih belum dikurniakan zuriat tapi ayah sudah 3 cahaya mata.

Dulu masa ayah balik lewat malam training sana sini dikata takde life tapi semalam dia wasap tanya kerja part time apa yang boleh buat sebab dah diberhentikan kerja 2 bulan.

Dulu dia gelakkan ayah pakai kancil 660 warna cat lusuh pulak tu tapi bulan lepas kereta H dia baru je kena tarik sebab tak bayar berbulan.

Dulu ayah duduk menyewa pun digelakkan kaw-kaw tanpa belas kesian tapi bulan ni rumah dia kena lelong. Hutang tertunggak berapa lama tu ayah tak tahu.

IKLAN

Baca Lagi Di Sini: Jangan Tertawakan Rumah Tangga Orang Lain, Tidak Tahu Apa Ujian Yang Sedang Menanti Kita

Duhai kawan-kawan yang saya hormati, dunia ini berputar sama macam kedudukan kita. Ketawakan dan gelakkan orang yang jatuh tak menjadikan kita lebih tinggi.

Hari esok kita tak tahu nak jadi apa. Bahasa melayu cakap kita bukan dalam kasut yang sama. Ada kasut tak basuh berbulan, ada kasut masih bau kedai.

IKLAN

Semoga semua kawan-kawan dimurahkan rezeki hendaknya. Aaaminn

Mesti Baca: Ada Anak Ramai, Beri Kasih Sayang Sama Rata Jangan Pilih Kasih!

Artikel Menarik: Susah Diawal Perkahwinan Perkara Biasa, Usaha Perbaiki Pendapatan Ubah Kehidupan Rumahtangga!

Mingguan Wanita: Semoga perkongsian ini bermanfaat. Beringatlah, jangan mudah ketawakan orang lain di saat mereka sedang susah.

IKLAN

Sumber: Azizul Zairi

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita
TikTok: https://tiktok.com/@mingguanwanita

Salah ke wanita bermata duitan?