Jika dekat rumah tu almari selalu tak muat nak simpan baju-baju yang banyak, boleh buat sendiri penyangkut baju macam ni. Panjang 20 kaki, kos tak sampai RM150 pun memang jimat banyak.Malah memudahkan kerja, tak perlu nak lipat-lipat baju, sangkut je guna penyangkut baju.

Boleh ikut idea yang dikongsikan oleh Shamsul Hafizi ini.

DIY Rel Penyangkut Baju

Total panjang 20 kaki. 1 set 5 kaki.

Boleh dapat 4 set.

Kos Barang:

1.Shelf bracket 14″- x 6 pair = RM 99.00
2. Stainless Steel flat washer 6mm – x 40 pcs = RM8.00
3.Bolt & nut 3/16×1.1/2 – x 8 pcs = RM3.20
4.Skru = RM2
5.Skru plug = RM3
6.Batang silinder hollow aluminium 20kaki = RM32.50

Total = RM 147.70
*ni harga beli di hardware Sarawak, di semenanjung mungkin murah lagi.

Mula-mula buat melendut kat bahagian tengah bila letak baju banyak.

Improvise : tambah bracket kat bahagian tengah untuk elakkan batang hollow aluminium melendut.

Bahagian sambungan antara hollow aluminium dengan bracket. Tebuk guna drill mata besi.

IKLAN

Selamat Mencuba!

 

Baca Lagi Di Sini:
Tip Tebuk Dinding, Tak Payah Nak Sapu Atau Bersihkan Lantai Lepas Drill!

DIY Rak Simpan Penyangkut Baju Mudah & Murah, Modal RM20!

IKLAN

MW:Kalau baju banyak kat rumah tu, tak muat nak simpan dalam almari boleh buat rel penyangkut baju ni. Tak payah susah-susah nak lipat bajut, sangkut je.

Sumber: Shamsul Hafizi

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

IKLAN

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita