Bukan sesuatu yang mudah apabila seorang bayi dibedah ketika dalam rahim, bayi ajaib ini bernasib baik apabila terselamat daripada lumpuh setelah menjalani pembedahan yang dijalankan.

Tentu sahaja, mak ayah bayi ini bersyukur bila anak yang dikhabarkan lumpuh kini sihat seperti kanak-kanak lain biarpun pembedahan yang dijalankan ukup rumit.

Dibedah Ketika Dalam Rahim

Seorang bayi di Philadelphia, Amerika Syarikat bernasib baik apabila terselamat daripada lumpuh seumur hidup selepas menjalani prosedur pembedahan rumit ketika masih dalam rahim ibunya.

Emily Malkie dari Piennsylvania dikesan menghidap spina bifida menerusi ujian ultrabunyi sejak usianya dalam kandungan ibunya adalah 16 minggu.

Ujian pemeriksaan Pengimejan Resonans Magnetik (MRI) mengesahkan pertumbuhan otak bayi perempuan itu dalam bahaya disebabkan pengumpulan cairan tulang belakang dalam tengkoraknya.

Bayi Ajaib Bernasib Baik Terselamat Daripada Lumpuh

Ibunya, Rebecca,37, dipindahkan ke pakar janin, Hospital John Hopkins, Maryland untuk menjalani pembedahan rumit yang sudah puluhan kali dijalankan di seluruh dunia.

Kira-kira 30 pakar perubatan melakukan proses pembedahan rumit membuka rahim Rebecca untuk membetulkan tulang belakang bayi itu selama lapan jam.

Baca Juga Di sini:

Walaupun Dia Bukan Keluar Daripada Rahim Saya, Tetap Sayang Seperti Anak Sendiri

IKLAN

Dapat Anak Lasak, Kurang Bijak Semuanya Rezeki, Mereka ‘Tiket Syurga’ Mak Ayah, Bersyukurlah

“Budak Ni Ada ‘Super Power’ Ajaib,Separuh Nyawa Pada Dia. Cahaya Terangkan Hidup” Shakilla

Ibu Bersalin Ibarat Nak Berperang, Pergi Sihat, Balik Belum Tentu Bernyawa

Lahir Sempurna & Tidak Cacat

Emily yang dilahirkan sempurna tanpa sebarang kecacatan pada 1 Ogos 2019 kini sihat seperti kanak-kanak seusianya.

Menurut Rebecca, anaknya itu menjalani kehidupan biasa sama seperti adik-beradiknya yang lain.

“Kami nekad mengambil risiko melakukan pembedahan itu ketika usianya masih dalam kandungan lagi kerana fikirkan yang terbaik buatnya.

IKLAN

“Ini sangat luar biasa dan kami sangat beruntung kerana dia sihat selepas menjalani pembedahan itu,” katanya dalam portal News Chant.

MW: Semoga Emily sentiasa sihat dan aktif seperti kanak-kanak lain. Berbaloi tindakan nekad ibunya untuk menjalani pembedahan yang tidak semua orang sanggup lakukan.

Sumber: myMetro

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Dibedah Ketika Dalam Rahim, Bayi Ajaib Bernasib Baik Terselamat Daripada Lumpuh

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Dibedah Ketika Dalam Rahim, Bayi Ajaib Bernasib Baik Terselamat Daripada Lumpuh

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Dibedah Ketika Dalam Rahim, Bayi Ajaib Bernasib Baik Terselamat Daripada Lumpuh

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI