Sumber/Sumber Foto: Instagram Risteena

Pasangan paling romantis yang baru saja selamat bernikah Risteena Munim & Isa Khan bersyukur kini sudah bergelar pasangan suami isteri.

Selepas bernikah di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin kira kira jam 10.30 pagi pada 12 Mac lalu, kemudian pasangan ini diraikan dalam satu majis di premis acara terletak di dalam sebuah pusat beli belah di ibu kota.

Isa Khan Akui Risteena Wanita Hebat

“Dia Wanita Hebat. Cinta,Kebahagiaan Diberikan Luar Biasa. Saya Tidak Mahu Mempersiakannya” Isa Khan “Dia Wanita Hebat. Cinta,Kebahagiaan Diberikan Luar Biasa. Saya Tidak Mahu Mempersiakannya” Isa Khan

Selepas bergelar suami, Isa akui dirinya berasa sangat lega. Malah dia akan melayari bahtera perkahwinan dengan sebaik mungkin dengan kekasih hatinya.

“Tadi sebelum nikah jantung berdegup laju. Tapi selepas selesai majlis lega sikit. Alhamdulillah segala-galanya dipermudahkan dan kini saya dan suami mengecap fasa baharu dalam ikatan perkahwinan.

“InsyaAllah, kami akan sama-sama melayari bahtera rumah tangga ini dengan sebaik mungkin,” kata Risteena.

Pemilik nama penuh Mohammad Fara Aidid Ali Dad Khan ini berharap dapat terus membahagiakan isterinya sampai bila bila.

IKLAN

“Dia wanita hebat. Cinta dan kebahagiaan yang dia berikan kepada saya selama ini sangat luar sangat biasa. Saya tidak mahu mempersiakannya.

“Saya menghargai apa yang dia lakukan selama ini,” ujarnya.

“Dia Wanita Hebat. Cinta,Kebahagiaan Diberikan Luar Biasa. Saya Tidak Mahu Mempersiakannya” Isa Khan “Dia Wanita Hebat. Cinta,Kebahagiaan Diberikan Luar Biasa. Saya Tidak Mahu Mempersiakannya” Isa Khan

Risteena Terharu Isa Bersungguh-Sungguh Mahu Halalkan Hubungan

Mengenai Isa, kakak kepada pelakon Ruhainies itu menyifatkan suaminya bersungguh sungguh untuk menghalalkan hubungan mereka.

IKLAN

“Selain kesungguhan diri, kejujuran hatinya buat saya yakin… dialah yang akan sama sama membina kehidupan mendatang bersama sama,” kata Risteena.

“Dia Wanita Hebat. Cinta,Kebahagiaan Diberikan Luar Biasa. Saya Tidak Mahu Mempersiakannya” Isa Khan

Isa, Rakam Lagu Simbolik Kisah Cinta

Dalam pada itu, Isa turut merakamkan sebuah lagu berjudul Karunia Terhebat sebagai meraikan simbolik kisah cinta mereka

Kata pelakon dan penyanyi yang juga adik kepada aktor Miller Khan itu, lagu berentak pop balada itu dicipta sahabatnya sendiri, Ayid Sidki.

IKLAN

“Liriknya nukilan saya dan diterbitkan penerbit Hadi Rumnan.

“Lagu ini sepenuhnya mengenai gambaran kisah cinta kami. Saya dedikasikan khas buat dia (Risteena). InsyaAllah,” katanya.

Risteena dan Isa berkenalan kira-kira pada tahun 2019 ketika menerajui drama Bulan Di Kota Langit yang disiarkan TV Okey. Mereka mengikat tali pertunangan pada 23 November 2019 selepas lima bulan berkenalan

Perancangan asal pasangan ini sepatutnya bernikah pada 20 November tahun lalu, iaitu sehari selepas Risteena genap 30 tahun. Namun kerana situasi semasa pandemik, majlis itu dianjak ke tahun ini.

Sumber/Sumber Foto: Instagram Risteena

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI