‘Dari Baby Dalam Perut Sampai Lahir Dia Punya Sayang..’ Setia Seekor Kucing

Persahabatan antara haiwan dan manusia sememangnya benar-benar wujud. Malah, lebih indah untuk dilihat dan dirasai. Begitulah yang berlaku dalam keluarga Rosli Lie. Kucing kesayangannya bernama Tuah, punya sayang pada anak kecilnya, Mohd Tuan Dayyan.

Kongsinya, sayangnya Tuah pada anaknya itu sudah ditunjukkan sejak bayi nya berada dalam perut lagi. Sehinggalah anaknya itu lahir ke dunia, kucing kesayangannya itu tetap menunjukkan rasa sayang yang mendalam.

Perkongsiannya itu turut disertakan dengan tiga keping gambar yang menunjukkan betapa manjanya Tuah dengan anak kecilnya itu. Bagaikan sahabat setia yang tak mahu kehilangan. Cukup akrab dan saling mengasihi.

Dari Dalam Perut, Punya Sayang Adik Baby..

Sahabat setia,
Dari baby dalam perut sampai la lahir dah, dia punya sayang tu Allah.. tak tau nak habaq macam mana dah. Walau seekor kucing, sayang sungguh dia kat adik baby dia tu.

Masa baby duduk dalam perut, dia suka datang letak telingan kat perut. Baby bergerak-gerak main dengan dia. Kalau lewat-lewat malam, dengar benda-benda pelik mesti diterpa naik atas perut. Peluk baby tu.

Dah keluaq depan mata dia.. suka cium-cium baby tu. Umi kalut buat kerja, dia tolong mengasuh adik baby dia tu. Alahai anak si bulu Umi. Kasing sayang tu lebih dari manusia. Berak kencing Umi cuci najis tu sama macam abang-abang dengan kak dia. Tak biasa biar najis tu kat bontot dia.

IKLAN

Berdiri Dua Kali, Usap Air Mata Umi

Panggilan pun Umi Abah untuk dia. Kadang Umi ni terasa sedih, air mata mengalir, dia mesti datang cium-cium Umi. Pernah sekali Umi menangis sebab marahkan abang-abang dia, dia datang dengan secara Umi tak menyangka.

Dia berdiri dua kaki, sambil tangan dia usap air mata Umi. Ya Allah.. tak tersangka dia tahu Umi tengah sedih masa tu.

Begitulah kucing pun ada perasaan dan amat sayangkan tuan yang sayangkan dirinya. Biarpun dia tidak boleh berkata-kata, kucing tetap juga makhluk tuhan. Jadi, janganlah sewenang sesuka hati menyeksa haiwan kesayangan nabi ini.

InsyaAllah, jika ada rasa kasih dan sayang pada haiwan, haiwan juga akan mencurahkan emosi yang sama kepada anda.

Sumber/Foto : Rosli Lie

IKLAN

Kucing peliharaan tak makan, cuma minum terlalu rindu sejak arwah pergi

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

‘Dari Baby Dalam Perut Sampai Lahir Dia Punya Sayang..’ Setia Seekor Kucing

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

‘Dari Baby Dalam Perut Sampai Lahir Dia Punya Sayang..’ Setia Seekor Kucing

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita