Sesungguhnya pengorbanan dan kasih sayang mak berkekalan hingga ke akhir hayat. Sentuhan air tangannya adalah yang paling sedap dan sangat dirindui bila mak dah tiada lagi di dunia. Masakan terakhir yang sempat disediakan buat anak, pastinya menjadi lambang kasih abadi yang akan dikenang selama-lamanya.

Catatan perkongsian Puan Ila Syaziela pagi ini dalam group Masak Apa Tak Jadi Hari Ni Official begitu meruntun hati siapa pun yang bergelar anak.

Menurut Ila Syaziela, pada 16 Mac semalam, arwah emaknya Salmah Binti Kadir sempat memasakkan bubur nasi buat adiknya yang ketika itu sedang demam, sebelum meninggal dunia kerana dilanggar kereta ketika mahu melintas ke kedai.

Berikut catatan tersebut;

Ni bukan Masak Ape Tak Jadi, tapi ni masakan terakhir arwah mak saya sebelum dilanggar kereta ketika hendak melintas jalan pergi kedai semalam. Mak saya masakkan bubur untuk adik saya yang sedang demam. Harap kawan-kawn dalam group ni sudi sedekahkan Al-fatihah untuk arwah mak saya, Salmah Binti Kadir.Terima kasih.

Bubur Nasi Untuk Adik, Masakan TERAKHIR Arwah Mak Sebelum Dilanggar Kereta

IKLAN

Itulah kasih terakhir seorang emak, sebelum menghembuskan nafas terakhirnya akibat kemalangan dilanggar kereta. Sentuhan air tangan itu tetap menjadi kenangan anak sampai bila-bila.

Perkongsian tersebut ketika artikel ini ditulis mendapat simpati lebih 50,000 followers dan 12 ribu komen di grup tersebut. Ramai yang mengucapkan salam takziah, sedekahkan Al Fatihah dan tumpang simpati dengan situasi yang dilalui.

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:

‘Nasi Lemak Terakhir..‘ 11 Hari Sebelum Mak PERGI, Cium Pipinya Dah Rasa Sejuk

IKLAN

Sebak Bila Dapat Rasa Masakan Terakhir Mak Selepas 5 Tahun!

MW:Salam takziah buat keluarga semoga diberi kekuatan dan redha menghadapi ujian ini. Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.

Sumber:Ila Syaziela