Tak dinafikan isteri dan wanita zaman sekarang ramai yang cukup berdikari. Kebanyakkan perkara dari mencari rezeki, urusan rumahtangga, jaga anak-anak selalunya kena buat sendiri.Hakikatnya kehidupan berdua dalam rumahtangga saling melengkapi.Namun demikian, apabila terlalu berdikari dan buat semuanya seorang diri, menjadikan isteri letih dan penat sendiri.

Fahamkan perkongsian daripada Firdaus Shakirin ini.

Bila dah semuanya “sorang-sorang”, dimana gunanya hidup “berdua”?

Mungkin ramai beranggapan, its good kalau isteri boleh sampai tahap ni. Semuanya sendiri itu menandakan si isteri tak terlalu bergantung pada suami dan si isteri adalah seorang yang berdikari.

But, how long can you do it sorang-seorang?

Ada ketikanya, awak akan mula berfikir kembali. Ada ketikanya, awak akan mula renung kembali. Ada ketikanya, awak akan nampak hasil daripada sorang-sorang awak tu dan ianya adalah sebaliknya.

Tak indah, tak bagus, tak baik bila asyik sorang-sorang. Masa tu, apa yang boleh diubah, si dia dah selesa dengan istilah semuanya awak boleh buat sorang-sorang. Too less tak bagus, too much also tak bagus dalam rumahtangga kita.

Sederhana, adil dan tahu untuk meletakkan setiap perkara ditempat yang betul itu perlu ada.

Saya Ada Suami

Bukan tak boleh berdikari, tapi tak nak terlalu berdikari bukan tak boleh buat sendiri, tapi tak nak buat semuanya sendiri sebab,
“Saya ada SUAMI…”

Mereka yang sentiasa buat semuanya sorang-sorang selalunya sampai di tahap pemikiran yang “lebih baik hidup sorang” sebab takde banyak beza pun. Maybe not now, not tomorrow, but in the future after awak dah letih dan penat buat dan tempuhi semuanya “SORANG-SORANG”.

IKLAN

Baca Lagi Di Sini :
Suami JANGAN BANGGA Kalau Isteri Berdikari, Ada Sebabnya Dia Uruskan Sendiri, Hati-Hati!

Pasangan Tinggal Berasingan, Suami Jangan Ambil Mudah Bila Isteri Mampu Berdikari!

Ajarlah Anak Buat Kerja Rumah Dari Kecil, Esok-Esok Dia Mampu Berdikari Sendiri

Mingguan Wanita : Ada benarnya perkongsian ini. Bila dah semuanya buat sendiri, dimana gunanya hidup berdua saling melengkapi di dalam rumahtangga. Akhirnya bila isteri terlalu berdikari, akan letih dan penat sendiri, malah rasa lebih baik hidup seorang diri keran tiada beza pun.

Sumber: Firdaus Shakirin

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

IKLAN

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.

• Apa rahsia mereka?
• Apa yang mereka lakukan?
• Apa ilmu-ilmu yang diamalkan?
• Siapa yang susah senang bersama mereka?
• Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

Teringin ikut jejak mereka?

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

IKLAN

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/
atau scan QR Code pada poster

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES : https://t.me/bangkitwanitaMW

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita