Hargailah isteri atas apa yang dia lakukan selama ini.

Berani bandingkan fizikal isteri sebelum dan selepas kahwin, seorang lelaki dikecam netizen gara-gara tindakannya yang dikatakan keterlaluan.

Di Jakarta, Indonesia, seorang lelaki dikecam netizen kerana membuat perbandingan keadaan fizikal isterinya semasa sebelum dan selepas mereka berkahwin, malah menganggap wanita itu kini tidak cantik, lapor laman berita Suara.com kelmarin.

Bandingkan Fizikal Isteri Sebelum & Selepas Kahwin

Menerusi perkongsian lelaki yang dikenali Irvhan Chandra itu di akaun TikTok, memaparkan gambar isterinya ketika mereka sedang bercinta dengan keadaan bentuk badannya yang langsing dan berkulit gebu.

Penampilannya juga kelihatan menarik serta sedang tertawa manis.

Bagaimanapun, selepas mereka berkahwin, lelaki itu berkata, isterinya semakin gempal terutamanya ketika hamil.

“Semakin berusia, kelihatan tidak cantik,” tulis lelaki tersebut pada keterangan video itu.

Seorang Lelaki DiKecam Netizen

Hantaran tersebut mendapat kritikan hebat daripada netizen dengan ramai yang marah membaca kenyataan lelaki itu yang menggunakan perkataan tidak cantik (jelek) terhadap isterinya.

“Sebelum berkahwin, isteri kamu cantik kerana dia dijaga oleh ibu bapanya. Selepas berkahwin, terpulang kepada bagaimana seorang suami melayan isterinya,” tulis seorang netizen.

IKLAN

“Kalau begitu, jangan dibiarkan dia mengandung. Biar sahaja dia tetap cantik, jangan punyai anak supaya dia kekal langsing. Jika sudah mempunyai anak, nanti tidak sempat bersolek. Jadi, jangan punyai anak,” sindir seorang pengguna. – Agensi

Baca Juga Di Sini :

Nadia Kongsi Tip Kekal Berat Badan Ideal, Anak Tiga Orang Tapi Kekal Langsing

Rahsia Kurus “Sudah Pandai Makan, Pandailah Buang. Pastikan Badan Berpeluh Setiap Hari” Dayana

Kalau Nak MOOD BAIK Dan Turunkan BERAT BADAN, Makanlah Nanas Setiap Hari

IKLAN

Mengandung Bukan Bentuk Badan Jer BERUBAH, Ada Juga Berubah Warna

 

Mingguan Wanita : Lain kali cakap siang pandang-pandang, akhirnya memakan diri sendiri juga. Paras rupa bukanlah keutamaan sebaliknya kasih sayang dan cinta yang patut dititikberatkan dalam hubungan suami, isteri.

Sumber : Kosmo Online

IKLAN

 

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita