Sumber Foto : Instagram Beego & Linda Hashim 

15 anggota keluarga Positif Covid-19, pelakon yang berasal dari Johor Beego berasa terkejut apabila mendapat perkhabaran tersebut. Seperti mana yang dikongsi menerusi akaun laman Instagramnya suam kepada pelakon Linda Hashim itu juga menjelaskan kesemua anggota keluarga yang dijangkiti antaranya ialah nenek, ibu saudara, sepupu yang hamil tujuh bulan serta sepupu kanak-kanak berusia tiga dan empat tahun.

15 Anggota Kelurga Positif Covid-19

Kesemua mereka tidak tinggal serumah namun hubungan kekeluargaan antara mereka sangat rapat dan paling mengelirukan Beego menjelaskan tidak mengetahui dari mana mereka dijangkiti.

15 Anggota Keluarga Positif Covid-19, Beego Nasihat Sentiasa Berjaga-Jaga “Keliru, Tak Tahu Dari Mana Mereka Boleh Kena” 15 Anggota Keluarga Positif Covid-19, Beego Nasihat Sentiasa Berjaga-Jaga “Keliru, Tak Tahu Dari Mana Mereka Boleh Kena” 15 Anggota Keluarga Positif Covid-19, Beego Nasihat Sentiasa Berjaga-Jaga “Keliru, Tak Tahu Dari Mana Mereka Boleh Kena”

“Kesemua mereka yang menetap di Johor Bahru itu bukanlah tinggal serumah. Ada satu kawasan tiga keluarga dan ada juga yang tinggal di tempat lain. Tapi, hubungan kekeluargaan memang rapat, namun yang pasti tak tahu dari mana datangnya jangkitan ini.

“Jangkitan berlaku berkemungkinan, ada mana-mana individu yang bertemu dengan ahli keluarga saya dan dari situlah mula tersebarnya jangkitan virus Covid-19 itu,” kata Beego yang begitu gusar dengan keadaan yang berlaku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Hashim (@lindabeego)

Syukur Ibu & Nenek Sudah Di Vaksin

Seperti mana yang difahamkan Beego kita berada di Terengganu atas urusan kerja, malah untuk pulang menjenguk keluarga dalam keadaan pandemik ini adalah sesuatu yang sangat sukar.

Malah seperti mana yang dipetik menerusi Harian Metro, Beego turut lega apbila mengetahui keadaan emaknya yang menguruskan dan menjaga neneknya yang berusia 80 tahun dan masih menjalani kuarantin di rumah tidak serius.

“Saya ada hubungi emak untuk bertanyakan khabar mereka. Syukurlah, nenek dah dapat vaksin dos kedua dan dia kini hanya alami sakit tekak.

“Kebanyakan ahli keluarga saya dah lengkap mendapat dos kedua vaksin. Jadi, apabila positif Covid-19 pun, mereka di dalam tahap satu dan dua. Apapun, saya harap tiada yang teruk. Mereka juga sangat menjaga prosedur operasi standard (SOP) sebab ada yang hanya duduk dalam rumah dan tak keluar pergi ke mana-mana pun kena,” kata Beego.

15 Anggota Keluarga Positif Covid-19, Beego Nasihat Sentiasa Berjaga-Jaga “Keliru, Tak Tahu Dari Mana Mereka Boleh Kena”

Fazli Zainal Bersyukur, 29 Hari Di Hospital Akibat Covid-19 “Allah Bagi Peluang, Nyawa Kedua Untuk Teruskan Hidup”

IKLAN

“Sudah Bersedia Segala Kemungkinan.“ Isteri Badrol Shah Pergi Selepas 45 Hari Bertarung Covid-19

‘Semakin Pelupa..’ Sebaik Pulih Doktor Hadapi ‘Long Covid’ Hingga Hari Ke-26

Berjaga-Jaga Elak Jangkitan

Malah ayah kepada tiga orang anak ini juga menasihati agar orang ramai bersentiasa berjaga-jaga untuk elakkan jangkitan.

“Saya tak risau sangat sebab emak pun dah sempurna dua dos vaksin. Jadi bila dah ada ‘ safety’ sikit, kira okey dan terus berdoa untuk mereka segera sembuh,” ungkap Beego.

Untuk pengetahuan, beberapa hari yang lalu isteri kepada Beego, Linda Hashim baru saja kehilangan ibu angkat yang sudah dianggap seperti ibu kandung namun bukan meninggal dunia disebabkan Covid-19.

Doa Orang Ramai 

15 Anggota Keluarga Positif Covid-19, Beego Nasihat Sentiasa Berjaga-Jaga “Keliru, Tak Tahu Dari Mana Mereka Boleh Kena”

15 Anggota Keluarga Positif Covid-19, Beego Nasihat Sentiasa Berjaga-Jaga “Keliru, Tak Tahu Dari Mana Mereka Boleh Kena”

IKLAN

Sumber : Harian Metro

Sumber Foto : Instagram Beego & Linda Hashim

Mingguan Wanita : Semoga keluarga Beego diberikan kesembuhan dari wabak Covid-19.

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.

• Apa rahsia mereka?
• Apa yang mereka lakukan?
• Apa ilmu-ilmu yang diamalkan?
• Siapa yang susah senang bersama mereka?
• Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

IKLAN

Teringin ikut jejak mereka?

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/
atau scan QR Code pada poster

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES : https://t.me/bangkitwanitaMW

15 Anggota Keluarga Positif Covid-19, Beego Nasihat Sentiasa Berjaga-Jaga “Keliru, Tak Tahu Dari Mana Mereka Boleh Kena”

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita