redeem-baucar-hotel

Masih ada lagi kan mood cuti-cuti Malaysia ini. Walaupun ada anak-anak yang nak mula masuk sekolah, masih ada baki cuti untuk dihabiskan. Bawa anak-anak bercuti di hotel pun menarik juga. Lagi menarik jika dapat claim baucar hotel.

Wanita ini, Farah Soraya berkongsi panduan membeli dan redeem baucar hotel di Shopee. Haa.. makin rancaklah mak ayah nak bercuti nanti kan.

Since ramai yang curios and tanya macam mana nak beli and redeem voucher hotel dekat shopee.

Meh soya nak share dengan korang in case ada yang masih lagi tak tahu.” kongsinya.

Panduan Beli Dan Redeem Baucar Hotel Di Shopee

redeem-voucher-hotel

1. Bukak shopee. Click Shop Malaysia

2. Click Cuti Cuti Malaysia

IKLAN

3. Claim voucher. Ada RM50 dengan RM100 . Lepas claim , boleh proceed nak hotel yang mana.

Boleh la pilih mana yang sesuai . Make sure payment guna shopeepay tau.

4. Masuk kan code yang claim tadi , then kena buat payment guna shopeepay.

Contoh template email kepada hotel . Buat simple simple je , make sure attach skali screen shot voucher .

5. Dah payment, nanti email hotel untuk reservation.
6. Tunggu hotel reply confirmation number lepas tu sesiap la packing baju pergi check in.

Setiap Hotel Ada Pakej

Contoh each hotel akan ada few package untuk korang pilih .

IKLAN

Cara nak redeem semua ada tulis dekat situ.

Bila dah redeem dia akan jadi macam ni .
  • Make sure buat room reservation 3 days in advance. Ada setengah hotel tu required 2 days je .
  • Kalau last minute stay tak suggest korang untuk guna. Sebab selalunya konsep voucher ni untuk in advance sahaja melainkan staff reservation tu tak busy nak attend korang punya reservation.
  • Tapi as a reservation agent, nak pesan kat korang tolong jangan buat last minute booking if nak guna voucher.
  • Kalau date korang nak check in tu weekdays mungkin ok kot . If weekend please book in advance . Staff pun akan ambik masa juga nak verify voucher ni dengan pihak shopee .
  • Baca juga tnc sebelum proceed pembelian ya.

Sekian sahaja sharing dari soya

Harap membantu .

IKLAN

Mingguan Wanita : Dah boleh lah rancang cuti-cuti mak ayah tu ya.

Baca : Cara beradab menginap di hotel, bila bercuti outstation, elak gangguan

Sumber/Foto : Farah Soraya

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:
Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:
Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ 
Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/ 
Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/ 
Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/ 
Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758 

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram  https://t.me/bangkitwanitaMW