emosi-suri-rumah

Sejak beberapa hari lalu, berlegar isu viral mengenai komen seorang lelaki tentang isteri lembik, tertekan jaga anak. Menyangkal dakwaan lelaki berkenaan Dr Say Shazril mengakui jangan buat main-main dengan emosi suri rumah.

Dirinya yang berpengalaman menjaga isteri sepanjang berpantang kedua-dua anak mereka, turut merasai akan beban emosi yang sama. Tidak mudah dan setiapnya mempunyai pengalaman yang berbeza.

Temani Isteri Berpantang 2 Bulan, Pengalamannya Berbeza

Topik : Kepala Landak Dia

Saya tak tengok video suri rumah breakdown tu tapi yang menarik perhatian saya is betapa lancangnya bahasa mamat yang komen terhadap video tu.

Assumption saya samaada dia tak kawin lagi ATAU dah kawin dan dia ada masalah rumahtangga ATAU dia seorang bapa yang mengabaikan anak-anak ATAU HE IS SIMPLY BEBAL.

Again saya bukan nak jadi feminist di sini tapi i was there berpantang 2 bulan untuk kedua-dua anak saya & each time it was a different experience.

Anak pertama toksah cakap memang saya koyak rabak siap saya buat status “Officially Koyak” sebab babies ni 2-3 jam sekali bangun nak susu jadi kita yang biasa tidur malam 8 jam straight semestinya affected a lot by this.

IKLAN

Belum campur babies tu colic/ babies tu demam. Bila ada anak kedua memang tak dinafikan senang menjaganya sebab dah berpengalaman. Tapi time kita berjaya tidurkan anak kedua, datang lah anak pertama melompat menjerit sebelah telinga anak kedua maka terbangun lah dia & sia-sia usaha kita menidurkan anak kedua sebelum tu.

Baca sini : Dr Say kongsi bil RM15000 ‘ isteri bersalin bukan setiap bulan, jadi apa salahnya berikan keselesaan kepada mereka’

Jangan Main-main Dengan Emosi Suri Rumah

Terus terang cerita sebelum saya ada anak pun saya ingat bestnya jadi suri rumah takyah serabut kepala fikir kerja.

Duduk rumah jaga anak lagi senang tapi setelah 2 bulan menemani bini berpantang baik anak pertama mahupun anak kedua kepala saya dok fikir “kenapa lah aku tak kerja ofis 8am-5pm even better kalau aku kerja outstation sure lagi best” sebab my body & mind were constantly exhausted.

IKLAN

Itupun saya tak jaga anak tu 24 jam apetah lagi housewives yang jaga anak 24 jam & apetah lagi kalau anaknya lebih dari seorang & apetah lagi kalau anaknya require special needs.

Dengar kata mamat tu dah minta maaf tapi again Din, kenapa la ko tak fikir dulu sebelum ko menulis Din? Followers aku ramai mommies Din & kalau ko baca dm diorang, ko patut bersyukur sekarang kena pakai mask kalau tak sorang-sorang nak cari ko tuk cili mulut, duku & starlight ko Din.

Jangan main-main dengan emosi housewives. Singa pun takut ngan diorang Din.

IKLAN

Mingguan Wanita : Perlu set baik-baik dalam fikiran, setiap orang pengalamannya tak sama. Masing-masing ujiannya berbeza.

Sumber/Foto : Dr Say Shazril

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:
Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:
Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ 
Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/ 
Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/ 
Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/ 
Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758 

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram  https://t.me/bangkitwanitaMW