Sudah tentu, sebagai seorang isteri hatinya tidak tenang mengenangkan jasad suami yang masih belum ditemui. Kejadian yang berlaku lima hari lalu pasti membuatkan isteri ini tidak dapat tidur lena.

Setakat ini, walaupun tiada sebarang pentunjuk, isteri ini berdoa dan berharap agar jasad suami yang jatuh daripada motosikal segera ditemui dalam apa jua keadaan sekalipun. Sekalipun sudah tidak bernyawa lagi.

Harap Jasad Suami Jatuh Motosikal Segera Ditemui

“Saya redha jika dia ditemui dalam keadaan sudah tidak bernyawa, asalkan jasadnya dijumpai,” kata Khatijah Din, 59, apabila suaminya masih hilang selepas terjatuh ke dalam longkang di Lebuh Persiaran Klebang 11, Jalan Ipoh-Kuala Kangsar di Ipoh, Khamis lalu.

Khatijah berkata, walaupun operasi mencari dan menyelamat (SAR) suaminya Ahmad Amin Ismail, 58, memasuki hari kelima, hari ini, ia tidak mematahkan semangatnya untuk terus berdoa agar suaminya dijumpai biarpun sudah tidak bernyawa.

“Saya harap biarlah dapat melihat jasadnya. Hari-hari saya berdoa dan begitu juga dengan jemaah di surau kawasan perumahan kami, di mana setiap hari mengadakan solat hajat dan bacaan Yassin agar suami dijumpai.

“Malah, saya juga lega sebaik polis memberitahu bahawa operasi mencari suami tidak akan dihentikan dalam masa terdekat,” katanya ketika ditemui di Pos Kawalan Tempat Kejadian (PKTK), di sini, hari ini.

Baca Juga Di sini:

IKLAN

“Saya Maafkan Semua, Biarlah Saya Tanggung Peritnya Hilang Seorang Anak!”

Wanita Dalam Pantang Hilang Suami, Ibu & Anak 25 Hari Sekelip Mata!

Isteri Ditidurkan Hingga Stabil, Suami Ambil Keputusan Rahsiakan Kehilangan Anak Hingga Tiba Masanya

Untuk info lebih menarik, klik saja di sini. 

IKLAN

 

Walaupun Tiada Sebarang Petunjuk

 Turut hadir, Ketua Polis Perak Datuk Mior Faridalathrash Wahid dan Ketua Polis Daerah Ipoh Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz.

Katanya, walaupun tiada sebarang ‘mimpi’ sebagai petunjuk, namun dia sentiasa berterima kasih kepada semua pihak yang terbabit dan bertungkus-lumus dalam pencarian suaminya.

Sementara itu, Mior Faridalathrash berkata, operasi SAR membabitkan 61 keanggotaan pelbagai agensi diteruskan, hari ini dengan tumpuan pencarian diberi dalam jarak 90 kilometer daripada lokasi mangsa dikatakan terjatuh.

IKLAN

Pencarian Akan Tetap Diteruskan

Katanya, tiada sebarang petunjuk baharu ditemui setakat ini, selain beranggapan pencarian semakin mudah disebabkan faktor cuaca yang baik sejak kelmarin sekali gus menyebabkan paras sungai kelihatan cetek.

“Pasukan bomba berusaha keras mencari mangsa biarpun pada sebelah malam. Kita yakin mangsa sudah terlepas ke sungai ini memandangkan terdapat kerosakan pada perangkap sampah di longkang mangsa terjatuh,” katanya.

Terdahulu, media melaporkan Ahmad Amin dikatakan terjatuh ke dalam longkang selepas motosikal ditunggang terbabas sebelum dihanyutkan arus deras longkang berkenaan.

MW: Harapnya pencarian dipermudahkan dan jasad Ahmad Amin Ismail ditemui dengan segera. Insyallah.

Sumber/ Foto: myMetro

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI