Gambar hiasan : Sinar Harian

Walau Dapat SPM 2G Sebaknya Ayah Faham, Doakan Anak Gadis Jadi Solehah & Hargai Usaha. Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2021 telahpun diumumkan. Tahniah pada anak-anak yang mendapat keputusan cemerlang dan pada mereka yang kurang memberangsangkan janganlah berduka.

Sebagai ibu bapa, yakinlah bahawa anak-anak kita telah berusaha sebaik mungkin untuk melakukan yang terbaik. Walau apa pun gred keputusan mereka, terima dengan hati yang terbuka. Ibu bapa harus sentiasa memberi dorongan dan sokongan tanpa berbelah bahagi.

Walau Dapat SPM 2G Sebaknya Ayah Faham, Doakan Anak Gadis Jadi Solehah 

Biarpun anak tidak dapat memberikan keputusan peperiksaan SPM dengan cemerlang atau markah A, ayah kepada gadis yang bernama Nurasyiqin menerusi akaun TikTok@notekinn.__ yang viral tetap hargai anaknya yang memperolehi gred 1B 2C 2D dan 2G.

Malah menerusi kapsyen di status video tiktok yang dikongsi gadis itu juga memohon maaf kerana tidak berjaya memperolehi keputusan yang baik dan berdoa agar suatu hari nanti dapat membahagiakan kedua ibu-bapanya.

Namun warganet begitu teruja apabila bapa Nurasyiqin memberikan reaksi yang positif selain memberikan kata-kata positif kepada anaknya.

Menerusi video pesanan bapanya dalam nota suara benar-benar menangkap jiwa dan sikap bapanya yang positif menyentuh hati sesiapa yang mendengar.

“Kau dah cuba tak apalah lang, mana yang dapat je, sekurang-kurangnya akhlak jaga, maruah diri jaga. Kerajinan kau, taat pada ibu bapa, jadi anak yang solehah,” luah bapa Nurasyiqin.

IKLAN

“Ayah Faham Saya Sakit Masa Tu”

Malah menerusi ruangan komen Nurasyiqin juga menyatakan dia telah melakukan sehabis baik dan ayahnya sangat memahami kerana pada waktu itu dia sakit.

“korang !!! thankyou tau , semoga doa ii korang berbalik dkt korang , jangan sad ii tau , InsyaAllah one day dpt banggakan parents , Aminn”

“btw saya dah cuba buat sehabis bole , ayah faham saya pun sakit time tu , jawab exam dgn perut luka jahit hehe” tulis Nurasyiqin.

IKLAN

Baca Sini : Berhenti Bandingkan Keputusan. “Masih Ramai Yang Cemerlang SPM, Tapi Akhlaknya Gagal

Gagal Tak Bermakna Masa Depan Gelap “Tak Ada Anak Dapat Straight A SPM Tapi ‘Dean List’ Pengajian Di Universiti”  

@notekinn.__ sorry takdpt bagi results yang baik ii ❤️. #spm2021 ♬ bunyi asal – privateikin_ – 20 JUNE 🎉🦋

IKLAN

“Awak Ada Keluarga Yang Hebat Hati Mereka” Netizen

Menerusi ruangan komen ramai yang memuji Nurasyiqin mempunyai sebuah keluarga yang baik hati.

Mingguan Wanita : Terkenang Pada Arwah Ayah. 

Sumber / Sumber Foto : Tik Tok Note Kinn

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

Hidup satu kaki, ibu anak 4 ini tidak sesekali mengalah.