Walau Dah Kahwin Mohon Jangan HILANG Kawan Kawan Perempuan, Ini Sebabnya..

Orang perempuan ni masa bujang, bukan main mesra sampai tidur bermalam di rumah kawan-kawan perempuan. Bila bercinta, kawan-kawan perempuan ini jugalah yang akan mendengar cerita suka dukanya bersama kekasih. Tapi kenapa bila dah berumah tangga hubungan kian longgar dan jauh.

Kawan-kawan perempuan yang dulu jadi tempat kau menadah rasa tak lagi berkepentingan dalam hidup. Persahabatan seharusnya ikhlas, berpanjangan dan ada semangat mahu mengekalkan perhubungan.

Kawan yang baik takkan mengkhianati kawannya, tapi menyatakan kebenaran pada kawannya. Biar pahit merekalah nanti yang akan menyokong bila sesuatu terjadi dalam kehidupan.

Sekarang ini kan makin pelik-pelik kisah rumah tangga. Yang dicerai suami sebab dah tak ada hati, yang suami tiba-tiba hilang bertahun rupa-rupanya berumah tangga baru.

Isk! Boleh hanyut hati perempuan kalau tak ada sokongan kawan-kawan perempuan yang rapat.

Sebab itu, banyak benarnya luahan hati Hanis Hafizah ini. Fikir-fikirkanlah wahai mak-mak. Jika suami kurang memahami, pujuklah dan terangkanlah baik-baik agar dia tak salah faham.

 

Walau Dah Kahwin Mohon Jangan HILANG Kawan Kawan Perempuan, Ini Sebabnya..

IKLAN

Penting Untuk Seorang Perempuan Rapat Dengan Kawan-Kawan Perempuannya

Aku merasakan betapa pentingnya untuk seorang perempuan itu untuk kekal berhubungan rapat dengan kawan-kawan perempuannya yang lain walaupun dia telah berkahwin.

Walaupun sesibuk mana pun, cuba luangkan masa untuk tanyakan khabar, takpun tukar gosip sesama member kau yang dulu. Bridesmaids kau yang dulu tu apa khabar entah semuanya?

Entah-entah dah berbulan tak tahu khabar berita. Okaylah berbulan. Kalau bertahun? It’s never too late, babe. Kau gi tanya khabar dia sekarang.

Point aku, we don’t know what will happen in the future. Kalau sesuatu jadi, perempuan sangat perlukan emotionally/spiritually support. Ini gunanya kalau kau maintain kekalkan hubungan friendship dengan kawan-kawan perempuan.

I have seen few people who had problem in marriages. Having girlfriends through those hard times really helped them lot. Seriously lot. At least in term of moral support.

IKLAN

Aku impress gila tengok ada a few women I have known, walaupun anak-anak dah besar panjang, and they have their own family and life, but their friendship with their girlfriends is very close. It’s like they go through thick and thin together. Kau susah aku tolong, aku susah kau pulak tolong. That kind of friendship.

Aku kurang sikit nak percaya dengan manusia macam ni.

Sesetengah perempuan, dekat gambar-gambar fb/ig bff bukan main komen rindu. Bila reply tak berbalas. Hurmm.

Dekat FB/IG Bukan Main Komen Rindu..

Kawan, kalau kau betul rindu kawan kau, mohon jangan setakat berbasa-basi di alam maya tontonan awam. Mesej dia terus. Personal. Makanya kau akan terus berborak panjang. Dan mungkin akan membawa kepada perjumpaan di luar. Ini baru betul rindu.

Because I have this notion; social medias are full with fake people. Jadinya, jangan termasuk golongan fake.

IKLAN

Small effort is all what we needed.

Don’t ever lose touch with your girlfriends, sweetheart. The older you get, the more you’ll need them.” – Why women need their girlfriends; Huffpost. (To read the article see in comments)

It’s okay if people change. Just find new people. Make new friends. People come and go.
Yang penting you have your own circle of reliable friends.

You are lucky if you already have one. Because you know who you can rely on to if you have a problem.
Cherish them, please. 🙂

Take care, ladies.
Only women understand women.

Memang betullah kata Hanis, ‘hanya perempuan faham hati perempuan.’ Dah tak yah fikir-fikir contactlah semula kawan-kawan perempuan yang pernah rapat dengan kita dulu.

Sumber/Foto : Hanis Hafizah