bayi

Baru-baru ini, viral di laman sosial apabila seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan, kira-kira seminggu lalu dikatakan mempunyai kalimah Allah yang tertulis didahinya.Kejadian yang berlaku di Kalimantan Indonesia ini, pasangan Saiful dan Dewi Agustina dikurniakan bayi istimewa tersebut pada 3 April 2018 lalu dan gambarnya menjadi tular setelah dimuat naik di akaun seorang pengguna Facebook, Yuni Rusmini.

Meskipun, Dewi Agustina ibu kepada bayi tersebut hanya mengetahui dirinya hamil pada usia kandungan sudah mencecah lima bulan, namun bayi yang dilahirkan menerusi pembedahan itu berada dalam keadaan sihat dan sempurna kejadiannya.

Viral Bayi Perempuan Baru Lahir Punyai Kalimah ALLAH Di Dahi

IKLAN

Menurut Ketua kampung Desa Ambahai yang juga bekas guru sekolah Dewi, wanita itu seorang pelajar yang pendiam dan sabar serta tidak pernah menimbulkan masalah.Walaupun hidup susah dengan sekadar mencari rezeki sebagai nelayan, Saiful dan Dewi dikenali sebagai orang yang sabar serta aktif dalam kegiatan kemasyarakatan.

IKLAN

Viral Bayi Perempuan Baru Lahir Punyai Kalimah ALLAH Di Dahi

IKLAN

Apa pun mungkin ia hanya satu kebetulan, salah satu tanda kekuasaan Allah. Namun paling penting sebagai mak ayah haruslah bersyukur dan berlapang dada menerima bayi yang dikurniakan, sihat dan sempurna kejadiannya.

Sumber: Sinar Harian & Tribunnews

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI