Sumber / Sumber Foto : Instagram Vie Shantie

Vie Shantie laksana badal umrah buat arwah Siti Sarah, pemilik jenama fesyen Muslimah dan juga personaliti media sosial Vie Shantie Khan yang kini berada di Mekah berasa sangat bersyukur dapat menunaikan badal umrah buat Allahyarham Siti Sarah yang telah kembali ke ramahtullah sebulan lalu.

Vie Shantie Laksana Badal Umrah Buat Arwah Siti Sarah, “Air Mata Mengalir Deras Mendoakan Dia Setulus Ikhlas” Vie Shantie Laksana Badal Umrah Buat Arwah Siti Sarah, “Air Mata Mengalir Deras Mendoakan Dia Setulus Ikhlas”

Vie Shantie Laksana Badal Umrah Buat Arwah Siti Sarah

Bekas isteri kepada pelakon Eizlan Yusof itu menjelaskan bahawa meskipun tidak mengenali arwah Siti Sarah secara dekat, namun dia sering mengikuti perkembangan Allahyarhamah dan telah berniat untuk melakukan umrah setelah diberi kesempatan kelak.

Menerusi hantaran sebuah video di akaun Instagramnya, Vie Shantie bersyukur dengan keizinan dari Allah SWT dia dapat melaksanakan niat murnianya itu.

“Umrah Badal

“Syukur Alhamdulillah, saya pun seperti kalian. Saya dan Arwah @sitisarahraissuddin @shuibsepahtu hanya mengenali each other cuma dari sosial media dan sebagai rakan celebrity.

“Tapi di akhir-akhir sebelum Allah SWT menjemputnya pulang, setiap hari saya akan mengikuti status perkembangan beliau disosial media.

“Hari-hari saya mendoakan dia disetiap waktu solat saya dengan penuh perasaan dan setulus ikhlas dari hati yang terdalam agar Allah SWT memberikan dia kesembuhan. Tapi ternyata Allah SWT lebih sayangkan dia melebihi kita semua.

IKLAN

Air Mata Mengalir Deras Mendoakan Allahyarham Siti Sarah

“Hari ini, Allah SWT rezekikan kepada insan hebat ini ‘Badal Umrah’ melalui saya.

“Saya percaya tidaklah akan jatuh, walau sehelai rambutpun jika tidak dengan izin Allah. Walaupun sudah sebulan dia pergi meningalkan kita, tapi hari ini air mata mengalir deras mendoakan dia setulus ikhlas agar Allah menempatkan dia disyurga firdaus-Nya inshaa Allah.

Vie Shantie Laksana Badal Umrah Buat Arwah Siti Sarah, “Air Mata Mengalir Deras Mendoakan Dia Setulus Ikhlas”

Vie Shantie Laksana Badal Umrah Buat Arwah Siti Sarah, “Air Mata Mengalir Deras Mendoakan Dia Setulus Ikhlas”

Berbesar Hati Lakukan Badal Umrah

Disini juga, saya berbesar hati ingin melakukan sendiri UMRAH BADAL kepada 2-3 orang followers saya sebagi hadiah buat keluarga kalian yang telah pergi ke Rahmatullah. Tapi, SYARAT saya hanya satu.

IKLAN

“Kalian harus sertakan nama penuh ‘Arwah’ dan kenapa kalian nak saya buat Umrah mewakili kalian. Inshaa Allah. Sesiapapun kalian, apapun status kalian dan walaupun kita tidak saling mengenal tapi inshaa Allah saya akan memilih kalian dengan seadilnya.

“Saya percaya sesiapapun yang terpilih nanti, pasti itulah ketentuan yang sudah Allah SWT tetapkan. Please jangan DM saya ya, saya hanya buka diruang comment ini KHASNYA buat kalian, inshaa Allah. Semoga amal ibadah kita dirahmati Allah SWT sentiasa,” luah Vie Shanti yang cukup ikhlas.

Vie Shantie “Syukur Alhamdulillah, Allah ANUGERAHKAN Saya Anak-Anak Yang Baik”

Alahai Jika Arwah Siti Sarah Ada Mesti Seronok Tengok Anak-Anak Pandai Urus Ayash Affan

IKLAN

Hari Lahir Arwah Siti Sarah ke-37, Ayash Hadir Sebagai Pengganti-Uwais, Talita & Matin Keliling Katil Teruja Tengok Adik Depan Mata

Shuib Sepahtu Berterima Kasih Kepada Vie Shantie

Menerusi ruangan komen pada hantaran yang sama, suami kepada arwah Siti Sarah, Shuib berterima kasih kerana Vie Shantie sudi melakukan badal umrah buat isterinya.

“MasyaAllah,Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar,,Ya Allah terima kasih diatas badal umrahnya,Doa-doanya.Semoga Allah membalas segala kebaikan ini,semoga Allah merahmati @vieshantiekhan sekeluarga dunia dan akhirat Amin ya rabbal alamin,” tulis Shuib.

Vie Shantie terus membalas, “Saya hanya tergerak hati sebab ini sudah ketentuan dari Allah SWT but Arwah Sarah. Rezeki ke atas dirinya. Semoga Allah SWT menerima umrah ini dan mengangkat darjat Sarah disisi-NYA. Inshaa Allah”.

Sumber / Sumber Foto : Instagram Vie Shantie

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI