Biasa kita dengar, kehidupan bermula pada usia 40 tahun. Tapi tanpa kita sedar, jalan takdir kita bermula pada usia 23 tahun. Inilah permulaan jalan yang kita lalui sama ada lurus atau ada halangannya.

Usia 23 tahun, waktu yang sudah cukup untuk kuita mulakan kehidupan pada kerjaya dan jodoh. Lambang kita semakin dewasa dan pandai untuk membuat keputusan baik atau buruk.

Bagi mak ayah, tentu ada rasa debaran saat anak mula meningkat dewasa dan di ambang usia begini. Cara anak-anak untuk mencorak kehidupan yang lebih baik untuk diri sendiri dan keluarga.

Percayalah inilah pelajaran setiap orang pada usia 23 tahun. Moga ia memberi manfaat untuk semua terutamanya mak ayah yang mempunyai anak.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Penghujung Usia 30an, Kita Dijentik Dengan Ujian Sebagai Teguran, Sabar Dan Bertenanglah!

Amalan Orang Lama Eratkan Hubungan Suami Isteri, Perkahwinan Berkekalan Hingga Hujung Usia

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

 

Usia 23 Tahun, Perjalanan Bermula

1. Kamu Sudah Lebih Dewasa

Bukan lagi mendahulukan emosi ketika memutuskan, tapi mempertimbangkan banyak hal. Kamu tahu baik buruknya dan boleh buat keputusan apa yang akan berlaku di depan nanti.
Pelajaran pada kehidupan sebelumnya jika emosimu melebihi akal, maka setiap keputusan pasti berakhir dengan sesalan.

2. Lebih Selektif Dalam Memilih Jodoh

Bukan lagi tentang siapa yang paling tampan & kaya raya. Tapi siapa yang sanggup menjadi imam, menerima dirimu dengan baik & bertanggung jawab sepenuhnya.

3. Tidak Perlukan Banyak Teman

Sedikit tapi sangat dekat & selalu ada di kala suka & duka jauh lebih berharga daripada memiliki ribuan kawan tapi menghilang di saat kita memerlukan.

4. Tidak Lagi Memikirkan Kebahagiaan Diri

Kita mula menyadari bahawa waktu dengan keluargamu sangat penting sebelum menginjak kehidupan berumah tangga. Belum tentu setelah berkahwin, waktumu akan lebih banyak untuk mereka

IKLAN
5. Kegagalan Dalam Cinta Kerap Mengganggu Hidup

Kamu merasa sulit untuk bangkit kembali. Ada sesetengah orang yang pernah gagal dalam masalah cinta, mereka terkadang merasa terlanjur menikmati kehidupan sendirian hingga malas untuk mencari pasangan.

Walau bagaimanapun, itulah jalan takdirmu. Cubalah ambil pelajaran di setiap perjalanan, berikhtiar lagi dengan lebih baik, berdoa sentiasa, bersedekah tanpa berkira. Insya Allah ada banyak nikmat yang menanti di akhir perjuangan.

Di usia 23 tahun ke atas adalah masa untuk mempersiapkan diri dengan baik dalam hal apa pun. Kewangan, jodoh, kerejaya dan sebagainya.

Mingguan Wanita : Usia inilah bermulanya sebuah kehidupan dan alam dewasa.

IKLAN

Sumber: Lebah Labibah

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita