ungkapan I love you

Cerita ini pendek saja. Tapi ada pengajaran yang cukup berharga buat pasangan suami isteri yang sedang melayari bahtera perkahwinan. Suami isteri, jangan sesekali memandang remeh kuasa sebuah ungkapan I Love You.

Cinta Sampai Mati

Ada seorang isteri memberikan CABARAN kepada suaminya untuk hidup tanpa dirinya. Dia minta suaminya untuk TIDAK BERKOMUNIKASI di antara mereka selama sehari..

Si isteri berkata kepada suaminya itu, “Bila kamu berjaya melepasi cabaran ini, aku akan mencintaimu selamanya”. Dan… sang suami pun setuju… Dia tidak WhatsApp atau menelefon isterinya seharian..

IKLAN

Tanpa dia ketahui bahawa isterinya hanya memiliki 24 jam untuk hidup, kerana dia menghidap sakit kanser yang kritikal!

Keesokan harinya suami itu pulang ke rumah. Air matanya pun berlinangan melihat isterinya sudah terbaring dengan surat di tangan yang bertuliskan:

IKLAN

Kamu Berjaya Sayang. Mampukah kamu lakukan itu setiap hari? I LOVE YOU

Ini Pengajarannya

Jangan sesekali gagal menghubungi seseorang yang kamu cinta. Kerana anda tidak akan tahu masa depan yang akan terjadi. Esok, lusa belum tentu anda tahu pengakhirannya.

IKLAN

Walaupun sekadar ucapan ‘Hi sayang’, ‘Selamat Pagi Cinta’ sudah memadai sebelum dia menjauh pergi dari anda buat selama-lamanya.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI