Pendakwah ini banyak muncul di media sosial dan youtube dengan video ceramahnya dan kelibatnya tidak asing dengan masyarakat negara ini. Tahniah diucapkan kepada Ustaz Abdul Samad dan pasangan.

Pendakwah Indonesia Ustaz Abdul Somad Bernikah

Ternyata perbezaan umur 25 tahun bukanlah penghalang, pendakwah Indonesia Ustaz Abdul Somad bernikah dengan gadis 19 tahun. Pasangan ini nampak begitu bahagia dan ikatan penikahan ini disaksikan oleh kedua-dua belah keluarga.

Benarlah, jodoh di tangan Tuhan, siapa sangka gadis ini jodohnya dengan seorang ustaz yang mempunyai jarak umur yang sangat berbeza.

Umur Bukan Penghalang

Pendakwah Indonesia, Abdul Somad, 44 tahun, telah selamat melangsungkan pernikahan dengan seorang gadis berusia 19 tahun pada petang Rabu lalu.

Menurut laporan Tribun Network, majlis pernikahan diadakan di rumah pasangannya Fatimah Az Zahra Salim Barabud di di Jombang, Jawa Timur pada jam 4.30 petang.

Baca Juga Di sini:

Hanya 10 Hari Layari Bahtera Perkahwinan, Warga Emas Redha Jodoh Tak Panjang

Tiga Kali Isteri Dijangkiti Covid-19, Lelaki Ini Sanggup Akhiri Perkahwinan 15 Tahun

Kuatnya Ikatan Perkahwinan Bila Suami Isteri Mampu Harungi 5 FASA UTAMA Dalam Rumahtangga

Majlis sederhana yang dianjurkan telah dihadiri pimpinan Pondok Modern Gontor dan Ketua-ketua Jabatan di jajaran Pondok Modern Gontor.

IKLAN

Turut hadir beberapa ahli keluarga daripada keluarga pihak pengantin perempuan.

Perkahwinan Kedua

Sebelum ini Ustaz Abdul Somad pernah menikah dan ini merupakan perkahwinan keduanya. Pendakwah ini pernah menikah dengan Mellya Juniarti pada tahun 2008 dan perkahwinan yang dibina telah putus di tengah jalan.

Ustaz Abdul Somad dan bekas isterinya telah menamatkan bahtera rumah tangga yang berusia 11 tahun dan secara rasminya telah bercerai pada 3 Desember 2019.

MW: Selamat pengantin baru dan tahniah. Semoga pasangan ini bahagia menempuhi bahtera rumah tangga yang baru dibina. Amin.

Sumber: Sinar Harian / Tribunnews.com

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

UMUR Bukan Penghalang, PENDAKWAH Indonesia Ustaz Abdul Somad BERNIKAH Dengan Gadis 19 Tahun

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

UMUR Bukan Penghalang, PENDAKWAH Indonesia Ustaz Abdul Somad BERNIKAH Dengan Gadis 19 Tahun

IKLAN

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

UMUR Bukan Penghalang, PENDAKWAH Indonesia Ustaz Abdul Somad BERNIKAH Dengan Gadis 19 Tahun

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

 

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI