Bila Nampak Orang Share Kebahagiaan Di Socmed, Doakanlah! Tak Perlu Iri Hati

Sosial media (socmed) ini tempat orang meluah rasa. Tapi tak semestinya apa yang dikongsikan seseorang itu, menggambarkan seratus peratus dirinya. Bak kata pelakon, Nazrief Nazzri ini sesetengah perkongsian itu ada yang bertujuan untuk mencari rezeki.

Sebagaimana dirinya dan isteri, Aizatul Aqma Hamdan perkongsiannya di media sosial bukanlah untuk menunjuk tetapi demi mencari sesuap nasi. Dan itulah salah satu punca rezeki mereka.

Begitu juga bagi sesetengah orang. Sebab itulah, apabila terlihat satu-satu posting menggambarkan kebahagiaan seseorang, maka berdoalah untuk kebahagiaan pasangan itu. Kerana, kelak yang baik-baik juga akan berbalik kepada anda yang mendoakan.

Social Media Ni Tipu Je

Saya nak pesan sikit dkt netizen semua. Dunia dalam social media ni BUKAN REALITY. Jangan ingat apa yang korang nampak dekat ig, fb , tiktok semua adalah sebenar-benar kejadian. Apa yang korang nampak tu semua hanyalah apa yang mereka nak tunjuk sahaja. And kadang-kadang semua benda tu dirancang. Sama ada for entertainment or marketing purpose.

Contohnya, saya dan isteri suka buat posting dekat social media bukanlah nak menunjuk. Tapi kami buat itu semua untuk cari sesuap nasi. Inilah salah satu punca rezeki kami. Kalau ikutkan saya dan isteri dua-dua perangai sama. Suka duduk berkurung dkt rumah dan taknak jumpa orang pun. Tapi disebabkan kami mencari rezeki di social media maka terpaksalah kami buat content. And of course bila dekat socmed ni kami akan share yang INDAH INDAH SAHAJA.

IKLAN

Dan Siapa Je Nak Share Dekat Socmed Tengah Susah

Siapa je yang nak share dekat socmed yang dia tengah susah, siapa je yang nak bgtau diorang pernah ikat perut sebab duit dah takde dalam akaun sementara nak tunggu payment masuk. Siapa je yang nak bagitau kat orang yang diorang nangis-nangis tengah malam cari jalan macam mana nak cari duit. TAKDE SIAPA PUN NAK TUNJUK DIORANG SUSAH DEKAT SOCIAL MEDIA.

To my wife @angellajoliey . Tq sebab ada dengan I susah senang, thank you sebab always positif bila i down, and thank you sebab sabar dengan I bila I buat mistakes. Love u always.

Tapi apa yang naz nak sampaikan adalah, kalau kita tengok orang share yang dia happy kat socmed, maka kita doakan kebahagiaan dia dan semoga ALLAH pun beri kebahagiaan tu kepada kita. Tak perlu nak dengki dengki dan iri hati. Dunia ni tak perlukan NEGATIVITY and TOXIC PEOPLE. Cukup-cukup lah apa yang dah ada sekarang.

IKLAN

Start your day with POSITIVITY and ALWAYS SPREAD KINDNESS.

Sumber/Foto : Nazrief Nazri

Asalkan ikhlas, rajin ke dapur, masak tiada periuk cast iron pun takpe.

IKLAN

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Tudiaaaaaaa..antara webinar yang sedang berlangsung. Nak daftar sebagai peserta boleh ke :

https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-bangkit-wanita-capai-4-angka-bisnes-mobile-spa/
https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-bangkit-wanita-tak-susah-pun-buat-duit-kencang-bisnes-di-shopee/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita