Rata-rata, rumah di kampung memang menggunakan atap zink. Memang jarang kita tengok rumah beratap zink di bandar-bandar sekarang ini. Sebab, semuanya rumah batu.

Tidak dinafikan, rumah atap zink ini sangat panas waktu siangnya. Lebih-lebih lagi bila tiba musim kemarau. Tak sanggup duduk di atas rumah. Bahangnya cukup terasa. Tapi menjelang petang, baru hilang rasa panas.

Ini jugalah bila kita balik kampung rumah mak ayah. Mana yang rumah atap zink memang akan tahulah rasa bahangnya waktu siang. Ini belum lagi kalau hujan, bunyi air hujan yang jatuh atas zink ini cukup kuat.

Perkongsian daripada Mohd Razali ini, boleh digunakan untuk anda yang mempunyai atap zink. Tak kiralah di bahagian garaj kereta, dapur mahupun bahagian tengah rumah. Sekurang-kurangnya dengan pasangkan aluminium foil ini dapat kurangkan bahangnya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Tak Sampai Hujung Bulan, Duit Habis, Cuba Tip Ini Hati Tetap TENANG, GEMBIRA

Tip Tebuk Dinding, Tak Payah Nak Sapu Atau Bersihkan Lantai Lepas Drill!

Info Lebih Menarik DI SINI

Atap Zink, Pasangkan Aluminium Foil

Projek memasang aluminium foil dekat garaj kereta. Asalnya projek dari bulan 6. Hanya pasang sedikit demi sedikit. Akhirnya Ogos lalu siap semuanya.

Sebenarnya, nak pasang aluminium foil ini puna ada kisahnya. Sebelum jiran extend rumah depan dia, ruang tamu rumah ada rasa sejuk juga sebab udara lalu. Tapi bila dah extend, jadi panas pula sebab haba dari zink masuk ke dalam rumah.

Jadi, berfikirlah untuk pasanga aluminium foil ini. Ingatkan senang tapi boleh tahan sakit badannya sebab kena dongak semasa pasang. Akhirnya, inilah hasil berbezaan suhu sebelum dan selepas pasang aluminium foil ini.

IKLAN


BOLEH BELI DI SINI 

Mingguan Wanita : Bila balik kampung bolehlah pasangkan rumah mak ayah. Sejuk la sikit.

Sumber: Mohd Razali

Baca Artikel Lain Lagi DI SINI: Tukang Jahit Ni Ajar Cara Mudah Nak Tebuk Lubang Langsir, Tak Perlu Hantar Kedai Lagi

IKLAN

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.
• Apa rahsia mereka?
• Apa yang mereka lakukan?
• Apa ilmu-ilmu yang diamalkan?
• Siapa yang susah senang bersama mereka?
• Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

Teringin ikut jejak mereka?

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

IKLAN

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/

atau scan QR Code pada poster

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES : https://t.me/bangkitwanitaMW

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita