tip banyakkan susu

Kalau ada yang baru beranak kecil, ini rahsia yang cukup bagus untuk anda amalkan tip banyakkan susu badan. Tambah pula jika anak anda jenis nak menyusu sejam sekali! Ada dua cara yang anda boleh cuba resepi daripada Puan Sya Bell, pilih dan sila buat!

Saya nak share lagi resepi milkbooster natural dan Homamade sebab saya tengok ramai pula sugest kat orang lain air kotak longan yang viral tu.

Ada super power boleh tambah susu dan ada super duper power tambah kahak kat anak. Kesian la kat baby tu, saya kesian baby berkahak sangat tak selesa. Sebab itu saya share lagi.

IKLAN

Bahan-bahan boleh cari kat kedai ubat cina sensei, kalau awak rasa serasi, bolehlah amalkan. Tapi tolong jangan pengaruhi mommy-mommy lain.

Milkbooster saya.. saya pilih natural dan sihat. Alhamdulillah full bf twiny Boy.

IKLAN

Cara rebus:

Kurma merah
Logan kering
Gojiberry
Campur sikit Brown sugar dan letak daun pandan
Memang sedappp sangat.

IKLAN

Cara kedua (lagi sedap rasa lai chee kang)

Rebus
Kurma merah
Logan kering
Gula batu
Buah kundur
Barli
Daun pandan

Yummy… sangat lah sedap dan sihat!