katak

5 tahun makan katak hidup untuk hilangakan rasa kebas dan bisa pada kaki.Wow! hebat betul cara rawatan yang wanita ini amalkan. Sebenarnya, jika alami sebarang masalah kesihatan, tidak perlu mencuba kaedah rawatan yang pelik-pelik. Bersegeralah berjumpa dengan doktor yang bertauliah untuk melakukan pemeriksaan dan mendapatkan rawatan yang sebaiknya.

Kejadian yang berlaku di Beijing China ini,seorang wanita yang hanya mengikut nasihat tabib tempatan yang mencadangkannya agar makan katak hidup dipercayai bagi memulihkan sakit kakinya, terkejut apabila mendapati cacing pita sepanjang 13 sentimeter bersarang dalam payudaranya.

Menurut laporan media China, wanita dari Jiaqing, wilayah Zhejiang, dikenali sebagai Yao, 59, dinasihatkan makan katak hidup oleh tabib pada 2013 bagi memulihkan kebas dan rasa berbisa pada sendi serta kakinya.

5 Tahun Makan Katak Hidup Dipercayai Untuk Hilangkan Rasa Kebas & Bisa Pada Kaki, Sebaliknya Ini Yang Terjadi

IKLAN

Menurut South China Morning Post, selepas mengikuti nasihat berkenaan selama 5 tahun, derita wanita itu semakin teruk kerana berasa sakit di bahagian lain, termasuk lenguh di perut, payudara serta mata.

Baru-baru ini, wanita itu mendapatkan pemeriksaan di hospital selepas ada benjolan pada payu dara kanannya.

Temui Cacing Pita 13 Sentimeter

Portal Kankanews.com melaporkan, doktor memutuskan membedah benjolan pada payudara wanita itu dan mereka menemui cacing pita di dalamnya.

IKLAN

5 Tahun Makan Katak Hidup Dipercayai Untuk Hilangkan Rasa Kebas & Bisa Pada Kaki, Sebaliknya Ini Yang Terjadi

Parasit berukuran 13 sentimeter (5 inci) itu daripada spesies yang lazimnya ditemui dalam usus kucing serta anjing, namun amat jarang dijumpai pada manusia.

IKLAN

Doktor menjangka ia masuk ke dalam tubuh wanita itu melalui daging katak yang mengandungi telur cacing berkenaan sejak beberapa tahun lalu.

Macam-macam hal.Jika alami masalah kesihatan, mohon lakukan pemeriksaan dengan doktor yang bertauliah iya. Janganlah mencuba rawatan yang pelik-pelik, sehingga boleh mengakibatkan masalah lain pula.

Sumber: South China Morning Post & Hmetro

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI