teman perempuan shopping

Jangan mengeluh kalau kena teman perempuan shopping raya, nak-nak pula kalau dah ada anak-anak. Lagi lama masa yang diambil. Selagi tak matching, selagi itulah kaki perempuan gagah melangkah!

Yang jad mangsanya golongan suami lah, mesti rasa penat dan tak sabar. Hah, tak payah risau sebab sebenarnya ada cara yang mudah kalau nak teman perempuan shopping. Yang penting sabar macam saudara Firdaus Shakirin ini dulu.

Teman Perempuan Shopping Baju Raya

Lebih baik duduk luar kedai, jadi tiang, menunggu dari ikut dia shopping…

Percayalah…

Tiaptiap kali shopping, saya akan masuk dalam kedai sekali dengan wife, belek-belek baju, tudung, jubah dan apa saja yang dia nak untuk pakai raya.

“Ayang, warna ni lawa, nampak lembut ja.”

Ramai orang pakai warna tu, tak mahu la…

IKLAN

“Ni, warna ni ayang tak ada lagi dalam almari.”

Ayang tak minat warna tu…

“Haa, yang ni cantik, design dia nampak uptodate”

Mahal, tak padan denagn design…

“Yang ni pulak, harga ok, design ok, warna ayang selalu pakai.”

IKLAN

Susah nak cari tudung matching dengan warna tu…

SEMUA CADANGAN DITOLAK.

“Abang, jom p kedai sebelah, kedai ni tak ada yang ayang berkenan.”

Saya tengok atas bawah, kiri kanan struktur dalaman kedai tu, beratus-ratus baju, berpuluh-puluh jenis design dan warna ADA, tapi tak ada satu pun dia berkenan?!!

IKLAN

Habis satu lorong kita tawaf dengan dia, pastu dia cakap,

“Abang, jom p kedai MULA-MULA TADI…”

WHAT!!! Sabar Daus, sabar… Allah tengah menguji kau, Daus…

Macam tu la kaum isteri kita kalau shopping. Lain dari kita orang laki, nampak, try pakai, terus beli. Tak kira dah nak matching-matching dengan kopiah ka, kain pelikat ka, kasut ka. Pakai je macam mana pun… diorang lain, nak kena matching dengan tudung, dengan kerongsang, manik, kasut, handbag dan sebagainya.

Lagi satu, kalau baju warna tu kawan dia pakai dah raya tahun lepas, tobat lahom dia tak mahu beli. Dia takut kawan dia kata tiru.

Bagi Je Duit, Selesai!

Maka daripada cadangan selalu ditolak, lebih baik bagi duit dan bagi kebebasan untuk dia pergi kedai mana yang dia nak. Kalau cari tak jumpa, call tak dapat, tunggu 24 jam, kita report polis la noo kaum suami noo.