Tanya soalan cepu mas apa beza anak pertama dan 12, jawapan “berkias” UAI pada Ustaz Syed win. Baru ini, 4 Oktober lalu berita gembira atas kurniaan rezeki anak ke-12 Ustaz Azhar Idrus menjadi tumpuan ramai.

Ini kerana pada usianya ke 58 tahun, Ustaz Azhar dikurniakan anak kecil hasil perkongsian hidup bersama isteri keduanya, Izyan. Ramai mengucapkan tahniah atas kelahiran anak kecil itu dan ramai mendoakannya.

Tanya Soalan Cepu Mas Apa Beza Anak Pertama & 12, Jawaban “Berkias” UAI Pada Ustaz Syed Win
Ustaz Azhar Idrus baru menimang cahayamata ke 12 pada 4 Oktober lalu

Di sebalik kesibukan memberi ceramah agama, pendakwah ini sememangnya dikenali sebagai seorang yang sangat bersahaja tatkala memberikan jawapan pada setiap persoalan dari orang ramai.

Ramai suka dengan cara berdakwahnya yang terus sampai ke dalam hati di sebalik gurauannya dibuatnya dan tak hairanlah setiap kali ceramahnya, ribuan orang akan hadir tak kisah tua atau muda untuk sama-sama menimba ilmu.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

BACA KISAH MENARIK DI SINI :- (VIDEO) Ustaz Pesan, Carilah Isteri Rajin Masak Bukan Pandai Masak, Ada Bezanya!

Ramai Sebak, Lelaki Cacat Tulang Belakang Minta ‘Edit’ Badan Sempurna Macam Orang Normal

IKLAN

Dalam pada itu, dalam satu ceramah dihadiri oleh penceramah ini yang turut sepentas dengan Ustaz Syed Norhisyam, pendakwah ini sempat bergurau dengan memberikan satu soalan cepu emas buat Ustaz Azhar Idrus mengenai apa beza anak pertama dan ke 12.

Dikongsikan dari Tik Tok @adibharis, video ini menarik minat ramai untuk mendengar apa jawapan Ustaz Azhar.

@adibharis02 hahahah jangn main2 dngn UAI 🤣#aswaja #ustazazharidrus #dakwah #bukanmaen #assalamualaikum #viral #fypシ #ulama #masjid #gengmasjid #nabimuhammadsaw #2022 #tazkirah #tazkirahringkas ♬ bunyi asal – adibharis

 Namun apa yang melucukan jawapan analogi Ustaz Azhar Idrus yang memberikan kiasan berkaitan kereta baru dan lama membuatkan mereka sama-sama tergelak.

Di atas pentas kedengaran, Ustaz Syed Norhisyam mula bergurau mengatakan dia tertengok di dalam facebook “ada Ustaz nie, dia dapat anak ke-12.

IKLAN

Belum sempat menyambung soalan, secara spontan Ustaz Azhar menepuk lengannya kerana tahu ia berkait dengannya.

Dalam meneruskan tawa senda gurau itu, Ustaz Syed Norhisyam terus bertanya, “apa beza Ustaz, anak pertama dan anak ke 12 Ustaz,”sambil disambut ketawa masing-masing.

Dalam pada itu kata Ustaz Syed kalau sedap,kita nak trylah sampai anak ke 12.

IKLAN

Ternyata dalam menjawab soalan cepu emas itu, Ustaz Azhar Idrus telah memberikan kata berkias, ia berkaitan dengan sebuah kereta.

“Anak pertama dan ke 12, rasanya lain. Macam kita beli kereta baru. Kemudian bawa ke Kuala Lumpur. Lepas tu, 30 tahun dah kereta tu, kita bawa semula ke KL. Ada bezakan rasanya.

Dalam pada itu, Ustaz Azhar menjawap, dapat anak baru ini ada suka dan sedihnya.

“Sukanya kerana rezeki. Yang sedihnya kita tengok kawan-kawan kita. Pung pang loyar buruk tapi tak ada hasil. Tak beranak-anak,”katanya sambil bergurau. Masa yang sama, dalam gelaknya Ustaz Syed Norhisyam berkata, “salah tanya soalan ini”.

Apa pun, gurauan bersahaja pendakwah-pendakwah ini cukup mencuit hati dan semoga diberi kesihatan yang baik untuk terus menjalankan kerja agama.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI