Sebak hati ini bila dapat tahu suami ini jual tanah demi tanggung kos rawatan isterinya yang sedang sakit. Tak semua kaum isteri beruntung dapat pasangan macam ini, yang masih berusaha mencari sumber kewangan demi merawat sakit ‘orang rumah’ secepat mungkin.

Ujian besar buat pasangan suami isteri bila salah seorang daripadanya ditarik dari sudut rezeki kesihatan tetapi tak siapa tahu hikmah disebalik dugaan ini. Moga kita boleh membantu sedikit apa yang mampu bagi mengurangkan bebanan keluarga ini.

Untuk tahu cerita selebihnya, baca perkongsian daripada saudara Sharipah Eyie ini yang merupakan sahabat kepada pesakit…

Ini Kisahnya

Begitu lah antara bait-bait ayat di post suami sahabat saya. Ya, yang sakit itu sahabat saya. Mazura muhammad. Bagi yang mengenali, dia lah everyone’s favourite di sains pasir puteh dulu. Setelah beberapa kali recover & failed dari serangan virus tb meningitis, aju (nama timangan kepada sahabat saya) kini terlantar serta perlu intensive therapy kerana kini tak mampu berjalan, saya fikir paralyzed dan perlu bantuan sepenuhnya dari keluarga.

IKLAN

Kini hanya mampu tersenyum & menangis. Infected dari pesakit di wad, betapa besar risiko dihadapi perawat setiap hari.

Runtun hati saya, sahabat 1batch, 1kelas. Apa lagi keluarga serta anak aju sendiri yang kian membesar tanpa kasih sayang & belaian dari seorang ibu. Allahuakbar tak dapat digambarkan jika berlaku pada diri saya.

Mari lah sama-sama bantu, boleh salurkan menerusi akaun ini:

IKLAN

Maybank
153010610201
Mazura muhammad

Nak Jual Tanah

Bagi yang berminat nak beli tanah tersebut atau memberi sumbangan dan pertolongan aspek lain, boleh hubungi:

IKLAN

Mohd Yusie +60 17-900 6264.

Last but not least, yusie terima kasih. Dikala lelaki lain dengan isteri yang sihat, busy mencari 2,3 dan 4 diluar, awak masih teguh menjaga sahabat saya. Ikhlas dari hati saya yang paling dalam. Inshaallah aju sihat nanti, betapa dia mensyukuri diberi awak dalam hidupnya.

Yang benar,
Eyie

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI