Jangan cuba-cuba nak berdebat, isteri anda pasti menang punya...

Suami kalau berdebat dengan isteri kena tahu, “Wanita sentiasa betul!”. Jadi berilah peluang untuk menang dalam kata-katanya. Insyallah rumah tangga akan lebih tenang.

Tapi kebanyakan ayah-ayah gemar mengusik isteri setiap kali ada benda atau perkara yang tidak kena di mata isteri. Ada sahaja perkara yang hendak dibangkang, mulalah isteri pun jadi emosi. Jadi berhati-hatilah wahai suami.

Ikuti peringatan Mohd Fhais Salim ini dan mengapa dikatakan wanita ini sentiasa betul dan tak pernah salah:

Suami Kalau Berdebat

Makan dekat foodcourt mydin baru-baru ini.

Wife beli nasi goreng paprik ayam. Sampai saja makanan, dia jamah sikit kemudia terus mengomel.

“Cakap masakan thai tapi tak ada rasa thai pun”

Dengan Isteri Kena Tahu

Saya pun cuba berseloroh.

“Nak rasa masakan thai kena pergi thailand lah”

Wife tak boleh move on lagi tu. Dia ngomel lagi.

“Mana nak rasa thai, yang masak dia bangla”

Saya seloroh lagi.

IKLAN

“Habis tu kalau makan western, orang western ke masak?”

Jawab selagi boleh. Orang perempuankan.

“Tu lain, tu western ni masakan thai, lain”

Krik..krik.. saya diam.

Wanita Sentiasa Betul!

Ini nasihat untuk semua bakal suami di luar sana.

Bila dah kahwin nanti kena faham satu benda.

Apa pun berlaku, kalau berdebat dengan isteri nanti kena tahu yang isteri sentiasa betul.

IKLAN

Makanan thai khususnya, kena ada rasa thai!

Jangan cuba-cuba nak berdebat, isteri anda pasti menang punya…

Kita diam bukan tanda kalah tapi diam sebab memang mustahil kita boleh memang

Anak-anak pun malas layan papa & mama dia berdebat pasal makanan thai. Huh!

Artikel Berkaitan:

Suami Jangan PENAT Layan Isteri, Biarlah Dia Membebel Daripada Diam, Lagi Bahaya!

IKLAN

Perkahwinan Bukan Perlumbaan Tapi Perjalanan. Bahagialah Dengan Apa Yang Kita Ada

Mingguan Wanita : Berilah isteri menang dan raikan emosinya. Barulah rumah tangga lebih tenang dan aman.

Sumber : Mohd Fhais Salim

ZAMAN DAHULU BOLEH LAH NAK PERMAINKAN WANITA. SEKARANG ‘BIG NO’ Wanita hari ini PANTANG DICABAR!

Pernah diperlekehkan? Dipijak kepala? Buli atau takut berdepan masalah hidup? Dengar apa nasihat pakar.  Jom sertai webinar sehari, AURA: Wanita Pantang Dicabar ini.   

Klik link ini untuk daftar penyertaan: https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aura-wanita-pantang-dicabar/ atau whatsapp : http://www.wasap.my/60196328758/DaftarAura  

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita