Isteri yang baik untuk suami yang baik dan begitulah sebaliknya. Itulah aturan yang Allah berikan. Bersyukurnya dapat suami cukup sempurna baiknya dan isteri pula bahagia dengan pasangan serta keluarga.

Namun, dalam bahagia itu pasti ada dugaan yang mungkin tidak mampu dielakkan. Godaan syaitan pasti akan berdampingan untuk memecahbelahkan keluarga.

Sedihnya bila mendengar suami cukup sempurna, keluarga bahagia tapi akhirnya ambil keputusan untuk tidak mahu bersama.

Apa lagi yang tak cukup sempurna baik di mata isteri atau suami sekalipun. Tanggungjawab nafkah, layanan dan kehidupan yang sudah cukup bahagia. Akhirnya ambil keputusan untuk bercerai.

Salah satu perkongsian daripada Suzana Ghazali, pakar kaunseling perkahwinan yang menceritakan tentang nekad seorang isteri untuk bercerai dengan suami cukup sempurna, bertanggungjawab dan sebagainya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Pasang CCTV Demi Keselamatan, Luluh Hati Suami Bila Tahu Isteri Curang

“Suami Curang Lebih Cepat Mati..”, Pilihlah Untuk Setia, Tentu Tak Berani Untuk Mendua

IKLAN

Suami Cukup Sempurna, Isteri Nekad Cerai

Cerita dalam sesi bersemuka:

Saya: “Maaf…kalau hanya tak ada persefahaman untuk awak bercerai, akak tak nampak wajarnya alasan tu. Awak mengaku suami bagi nafkah yang cukup, suami layan awak baik, suami layan anak-anak baik, hubungan dengan keluarga pun baik, suami tak main perempuan, tak buat kerja tak elok, awak sendiri mengaku. Jadi apa pulak yang tak ada persefahaman?”

Klien: “Tapi saya dah tak sayang dia Kak…”

Saya: “Mesti ada sebab jadikan awak tak sayang..”

IKLAN

Klien: “Tak tau la Kak…saya memang tak boleh hidup dengan dia dah…akak tolong la saya, akak kan biasa tolong orang nak cerai. Tolong la saya Kak…”

Saya: “Dik…tugas akak bukan ceraikan orang. Nak proceed cerai pun, mesti ada sebab yang munasabah…” Saya pegang jari-jari dia…”Awak ada orang lain dah kat hati awak kan?”

Dia terdiam, mukanya berubah kemudian dia menangis.

“Dia tu pak we saya dulu Kak, kami dah terlanjur dah. Saya mengandung anak dia sekarang ni…saya takut Kak…” air matanya laju…

 

IKLAN

Mingguan Wanita : Begitulah. Sedih bila keadaan ini berlaku. Apa lagi yang tak cukup. Dah ada suami yang baik dan bertanggungjawab masih lagi nak cari bahagia di luar. Akhirnya makan diri.

 

Sumber: Suzana Ghazali

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita