Bagi kerja rumah untuk pembersihan harian atau ‘quick cleaning’ memang sesuai sangat pakai wiper mop guna tisu macam ni. Ia lebih mudah dan menjimatkan masa serta kerja. Terutamanya jika rumah kerap berhabuk dan banyak rambut-rambut gugur, guna wiper mop dan tisu ni ia mudah melekat dan boleh terus dibuang, tak perlu dicuci.

Baca perkongsian daripada Puan Fatimah Abdul Rahiman ini.

Saya ada cordless vacuum cleaner . Tapi saya rasa wiper mop guna tissue ni macam lebih mudah dan jimat. Puas hati. Rambut saya pula memang tengah gugur teruk. Jadi memang nampak rambut aje merata tempat.

Best guna wiper mop ni, sebab tak payah caj-caj. Tak payah bersihkan filter macam vacuum. Pasang tisunya mudah sangat. Lepas siap cabut dan buang aje tisu. Setitik peluh pun tak keluar lepas bersihkan lantai keseluruhan rumah tingkat bawah.

Sebenarnya dah beli dekat 2 Tahun. Tapi tak gunakan sangat sebab tissue dia mahal. Masa tu ingat cuma ada jenama scotch aje. Tiba-tiba jumpa pula tisu ni kat lotus. Murah. Terus beli.

Boleh beli di sini 

Nak beli yang lebih murah boleh cari di sini juga : https://invol.co/cl6km0w

IKLAN

Saya pilih ‘dry’ lagi ok untuk rambut dan habuk. Wet ni Kalau ada tumpahan minyak ke makanan sesuai. Saya ada dua-dua jenis. Lepas gunakan dry boleh juga guna wet. Macam kita sapu dan mop.

Lepas tu cuba cari kat shoppee. Banyak rupanya tisu untuk wipers yang murah-murah.

Ni dah bersihkan dapur bahagian belakang. Sini memang banyak habuk. Saya pula suka buka tingkap.

IKLAN

**Wiper mop tak sesuai untuk karpet ye. Rumah saya buat masa ni memang tak gunakan karpet.

**Wiper mop ni sesuai untuk quick cleaning atau pembersihan harian. Untuk Deep cleaning, saya pakai mop biasa, air dan cecair floor cleaner macam biasa.

Semoga bermanfat. Selamat Mencuba!

Baca Lagi Di Sini:
‘Setiap Pagi KAKAK Kemas, Mop, Jaga Adik’ Leganya Ibu Berpantang Dalam PKP

Tip Karpet Lebih Bersih & Nampak Baru, Mop Dengan Air Panas!

IKLAN

Sapu KAPUR MAKAN Kuali Berkerak Licin Berkilat, Tak Perlu Susah Payah Sental!

Mingguan Wanita: Jadi kalau nak buat ‘quick cleaning’ dekat rumah, banyak habuk dan rambut tu boleh guna wiper mop dan tisu macam ni. Lebih memudahkan kerja dan jimat masa.

Sumber: Fatimah Abdul Rahiman

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita