Tidak apa yang perlu bersengketa. Selepas berkahwin dengan teman lelakinya, wanita ini sanggup derma buah pinggang kepada bekas isteri suaminya. Malah mereka kini menjadi kawan baik.

Kadang-kadang kita tidak sangka ada sahaja bantuan dari sumber yang tidak ketahui. Begitu juga dengan kisah ini, siapa sangka isteri bekas suaminya sanggup mendermakan buah pinggang buatnya. Tidak semua sanggup lakukan perkara seperti ini bukan.

Wanita Ini Sanggup Derma Buah Pinggang Kepada Bekas Isteri Suami

Di Tallahassee, Florida, seorang wanita warga Amerika Syarikat yang baru dua hari berkahwin sanggup mendermakan buah pinggang miliknya kepada bekas isteri suaminya , lapor laman berita Good News Network semalam.

Debby Strickland yang berpacaran dengan Jim Strickland selama 10 tahun berkata, suaminya itu mempunyai hubungan yang amat baik dengan bekas isterinya, Mylean Merthe memandangkan mereka membesarkan dua orang anak bersama.

Merthe yang menderita sakit buah pinggang perlu mencari penderma sesuai.
Buah pinggangnya hanya berfungsi pada tahap 8 peratus dan perlu segera dibedah bagi membolehkan dia terus hidup.

Merthe kemudian mendapat tahu isteri baharu bekas suaminya iaitu Debby merupakan penderma yang sesuai.

Baca Juga Di Sini: 

Rupanya Kisah Ibu Ini, Jadi Inspirasi Kakak Derma Buah Pinggang Pada Adik

IKLAN

Stigma Masyarakat Jejas Bilangan Penderma Organ – DR HASDY HARON

Anak Sakit Buah Pinggang, Usia Lima Tahun Dah Dialisis Air 10 Jam Semalam

Selepas Berkahwin Lakukan Pembedahan

Selepas membuat ujian darah dan sampel tisunya diambil, Debby bersetuju untuk melakukan pembedahan pemindahan buah pinggang itu dua hari selepas majlis perkahwinannya.

“Ia merupakan hari yang sangat menggembirakan dalam hidup saya,” kata Debby.

IKLAN

Pembedahan tersebut berjaya dan kedua-dua wanita itu kini berkawan baik dan menggelar diri masing-masing sebagai ‘adik-beradik buah pinggang’. -Agensi

Mingguan Wanita : Hanya wanita berjiwa besar sahaja mampu lakukan perkara. Memang tak mudah dan tindakannya harus dijadikan inspirasi.

Sumber : Kosmo Online/ AGENSI

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Selepas Berkahwin, Wanita Ini Sanggup Derma Buah Pinggang Kepada Bekas Isteri Suami

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Selepas Berkahwin, Wanita Ini Sanggup Derma Buah Pinggang Kepada Bekas Isteri Suami

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI